Stangspringer flyver højere end nogensinde før - slår dansk rekord tre gange på en uge

For snart ti år siden var den danske stangspringer Caroline Bonde Holm til OL, og nu drømmer hun om at komme afsted igen.

Caroline Bonde Holm har været indehaver af den danske rekord i mange år efterhånden. (Foto: Christian Jørn (Dansk Atletik))

For otte år siden satte hun nye standarder for, hvor høje luftlag kvindelige danske stangspringere kunne svæve rundt i.

Siden har en brækket fod og titel som mor holdt hende ukampdygtig over en årrække. Men nu er den tidligere OL-deltager Caroline Bonde Holm tilbage i storform, og det har hun i dén grad bevist ved at forbedre sin egen danske rekord hele tre gange på en uge.

Og det er en forløsning endelig at kunne springe højere end nogen anden dansker igen, fortæller hun til DR Sporten.

- Det hele er begyndt at flaske sig efter rigtig, rigtig mange år.

  • I sidste weekend sprang Caroline Bonde Holm 4 meter og 44 centimeter. (Foto: Christian Jørn (Dansk Atletik))
  • Ved et svensk atletikstævne lørdag sprang hun først 4 meter og 45 centimeter og forbedrede siden rekorden med fem centimeter yderligere. (Foto: Christian Jørn (Dansk Atletik))
1 / 2

I 2014 satte den danske stangspringer rekorden på 4 meter og 42 centimeter. Den blev der ikke rykket det mindste på i otte år.

Indtil i sidste weekend.

Her forbedrede hun nemlig sin egen danske rekord, og denne weekend sprang hun så skalaen for kvindelige danske stangspringeres højdemål hele to gange.

Nu lyder rekorden på 4 meter og 50 centimeter, og fortsætter formkurven med at pege opad for den 31-årige stangspringer, tør hun godt drømme stort.

- Forhåbentlig kan det blive til et EM til sommer. Det direkte krav til at kvalificere sig er 4 meter og 60 centimeter, men man kan også komme med gennem et pointsystem. Men det direkte krav er også realistisk, siger Caroline Bonde Holm

- Men hvis man begynder at springe 4,50, er OL bestemt heller ikke umuligt.

Særligt at stå på den allerstørste scene ved de olympiske lege vil den danske stangspringer gerne opleve igen.

I 2012 var hun med ved sommerlegene i London, men her krøb danskeren sig aldrig over de indledende højdekrav. Og så var OL slut, før det for alvor blev sjovt.

Derfor drømmer stangspringeren om at revanchere sig, når værtsbyen hedder Paris i 2024.

- Det gik virkelig dårligt til OL i London. Så jeg har en drøm om at komme til OL og bevise, at jeg godt kan, siger den danske stangspringer.

- Det vil være vildt stort at stå der igen.

Ved OL i 2012 gik det bestemt ikke, som Caroline Bonde Holm havde håbet. (Foto: søren bidstrup © Scanpix Denmark)

Tager et år ad gangen

Ser vi omtrent to et halvt år ud i fremtiden kan virkeligheden dog også være en helt anden for den 31-årige mor.

Formkurven kan dykke mens en brækket fod, der drillede helt fra 2017 og indtil for nylig, også skal passes med omsorg.

Samtidig skal privatlivet også hænge sammen med livet som elitesportsudøver.

Derfor ligger hendes fokus også primært på nutiden.

- Jeg tager et år ad gangen og ser, hvor længe kroppen og det herhjemme hænger sammen. Der er lige lidt, der skal hænge sammen, når man har en datter på næsten fuld tid alene også.

Caroline Bonde Holm har derfor endnu ikke sat en slutdato på karrieren som stangspringer.

Håbet er dog, at den først kommer engang efter sommeren 2024. For hvis ambitionen om et OL bliver indfriet, er der ingen tvivl om, hvor stor betydning det vil have.

- Nogle har jo haft flere OL, men for de fleste kommer de jo rimelig meget i streg. Hvis man har en pause på 12 år, tænker jeg, det vil være rimelig sindssygt. Det er også de færreste, der kommer tilbage efter at have født et barn, siger den danske stangspringer.