Team Danmark afviser bonuskritik: PL og OL kan slet ikke sammenlignes

De danske PL-atleter må finde sig i at få mindre i medaljebonus end de danske OL-atleter, lyder det fra Team Danmark.

Daniel Wagner Jørgensen er utilfreds med forskellen på medaljebonussen mellem PL- og OL-atleter. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Ender du øverst på medaljeskamlen til OL i Rio, så kan du se frem til en medaljebonus på 100.000 kr. fra Team Danmark.

Vinder du derimod en guldmedalje ved de Paralympics, PL, samme sted, så er medaljebonussen blot 50.000 kroner.

Det er den danske paratlet Daniel Wagner, der er verdensmester i længdespring og et godt bud på en dansk guldmedalje ved PL, stærkt utilfreds med.

- Er man så mindre værd? Er man kun det halve værd, når man kun får halvdelen af pengene? jeg synes, det er noget pjat, at vi ikke får det samme. Vi kæmper for den samme ting, og det er medaljer til Danmark. Derfor synes jeg, det er mærkeligt, at der skal være den her forskel, siger Wagner.

Direktør i Team Danmark, Lone Hansen, afviser kritikken. Paralympics kan slet ikke sammenlignes med OL, forklarer hun.

- Når der er forskel i medaljebonus, så er det fordi, at man ikke kan sammenligne PL og OL direkte. PL er ikke en olympisk begivenhed og der er ret stor forskel i både økonomi og udbredelse, siger Lone Hansen.

- Jeg kan give et eksempel, der kan illustrere forskellen. Under PL vil der blive uddelt 1600 medaljer til 4300 deltagende atleter. Til OL bliver der kun uddelt 918 medaljer til over 10.000 atleter. Så der er nogle grundlæggende forskelle, uddyber Team Danmark-direktøren.

Fint samarbejde

Lone Hansen siger videre, at man hos Team Danmark er glade for samarbejdet med handicapidrætten.

- Vi er rigtig glade for, at vi kan anerkende PL-atleternes præstationer i Rio. Det ligger os meget på hjerte. Vi skal ikke længere tilbage end 2008, hvor der slet ingen medaljebonus var. Der valgte vi at indføre bonussen lige netop for at anerkende handicapidrætten, siger Lone Hansen til DR Sporten.

Team Danmarks medaljebonus er 100.000 kr. for en OL-guldmedalje, 70.000 kr. for OL-sølv og 50.000 kroner for bronze.

De tilsvarende beløb til handicappede medaljevindere er halvt så store, altså 50.000, 35.000 og 25.000 kroner.