Tidligere atletikstjerne anklaget for millionkorruption

Frankie Fredericks har fået frataget alle sine beføjelser i IOC, fordi han står anklaget for korruption.

Frankie Fredericks ved et IOC-arrangement i København tilbage i 2009. I dag er han anklaget for korruption. (Foto: casper christoffersen © Scanpix)

Den tidligere topsprinter Frankie Fredericks er blevet suspenderet af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), efter at de franske myndigheder har indledt en korruptionsefterforskning mod ham.

På sin hjemmeside skriver IOC, at eksekutivkomitéen har valgt at følge en anbefaling fra den etiske komité om at suspendere den 50-årige namibier.

- I betragtning af situationens alvor og dens betydning for IOC's omdømme har IOC's eksekutivkomité besluttet at udelukke hr. Frank Fredericks fra alle rettigheder, beføjelser og funktioner som IOC-medlem, lyder det.

Ifølge anklageren har Fredericks modtaget 299.300 dollar (godt 1,9 millioner kroner) i bestikkelse for at stemme på Rio de Janeiro som OL-vært i 2016.

Erkender at have modtaget penge

Pengene er blevet udbetalt fra et firma ejet af Papa Massata Diack til en virksomhed oprettet af Frankie Fredericks i Seychellernes skattely.

Fredericks erkender at have modtaget pengene, men han hævder, at det var betaling for konsulentbistand.

De mørke skyer har længe trukket op over Fredericks, der allerede i juli blev suspenderet fra sin position i Det Internationale Atletikforbund (IAAF).

Frankie Fredericks opnåede anerkendelse som en af verdens hurtigste mænd i 1990'erne.

Han vandt fire sølvmedaljer i 100 meter- og 200 meter-løb ved OL i 1992 og 1996, og han blev verdensmester på 200 meter-distancen i 1993.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter