Tidligere VM-vinder stopper karrieren

Søren Bobach er den eneste danske herreløber, der har vundet tre VM-guldmedaljer. Nu stopper han karrieren.

Søren Bobach har som den eneste dansker vundet VM-guld tre gange.

Den tidligere danske VM-guldvinder i orienteringsløb Søren Bobach stopper karrieren i en alder af 30 år.

Det skriver Dansk Orienterings-Forbund i en pressemeddelelse.

- Det har været 13 spændende år på junior- og seniorlandsholdene, og jeg synes godt, jeg kan være stolt af, hvad jeg har opnået.

- Højdepunkterne var selvfølgelig VM-titlerne, men det har også været virkeligt givende at være sammen med landsholdskolleger og trænere på de mange træningslejre og andre konkurrencer rundtom i verden, siger Bobach i pressemeddelelsen.

Bobach har vundet tre VM-guldmedaljer som den eneste dansker på herresiden. Han vandt guld i sprint i 2014 og var med på de hold, der vandt i mixed sprintstafet i 2015 og 2016.

Vil blive savnet

Søren Bobach har haft en stor andel i den danske succes, mener sportschef Lars Lindstrøm.

- Søren har igennem sine fantastiske resultater vist de andre løbere, at vi i Danmark kan slå alle. Han viste det første gang som junior med guldmedaljen på mellemdistance i Litauen 2006, og ikke mindst otte år senere med VM-guldet den fantastiske dag i Venedig.

- Vinderinstinktet er stort, og Søren hader at tabe, men bagved ligger også en utrolig varm person, der også har blik for sine holdkammerater og helheden.

- Søren som både medaljekandidat og ikke mindst holdkammerat kommer vi til at savne stort, siger sportschefen.

Orienteringsløberens sidste optræden i landsholdsdragten var ved VM i Norge i august, hvor Søren Bobach var med til at sikre herrerne en 13.-plads i stafet.

I stedet vil han nu lægge energien i et nyt job som konsulent inden for it-rådgivning.

/ritzau/