Tre danske rekorder på et år: 'Vi har jo fundet en formel, der bare spiller'

Diskoskasteren Kathrine Bebe har forbedret den danske rekord tre gange i år.

Kathrine Bebe midt i et diskoskast. I weekenden udbyggede hun sin egen danske rekord med 25 centimeter. Foto: Christian Jørn Hansen.

- Jeg er glad. Det er der slet ingen tvivl om. Jeg synes, det er vildt. Vi har jo fundet en formel, der bare spiller, siger Kathrine Bebe.

En naturlig reaktion når man har brugt weekenden på at sætte dansk rekord i diskoskast. Ved et stævne i Växjö i Sverige kastede Kathrine Bebe 59,58 meter. Dermed lagde hun 25 centimeter til den nu forhenværende danske rekord, som hun satte tidligere i år.

Kathrine Bebe efter hendes rekordkast på 59,58 meter. (Foto: Casper Jørgensen)

Siden Kathrine Bebe for et år siden slettede den dengang 23 år gamle danmarksrekord med et kast på 56,21 meter, er det gået hurtigt fremad for den 29-årige diskoskaster. På et år har hun lagt mere end tre meter til den danske rekord. Den store forbedring glæder den danske landstræner i kast, Carsten Bomme.

- Det er flot. Hun har virkelig rykket nu her.

- Det er fedt at se hendes vedholdenhed, og at hun bliver ved med at forbedre sig. Det er også flot, at hun har kunne holde motivationen hele vejen, siger han.

Forklaringen på den gode udvikling skal findes flere steder, hvis man spørger hovedpersonen selv og landstræneren. Startskuddet til den store forbedring kom i sommeren 2019, da Kathrine Bebe slog den 23 år gamle danske rekord.

- Det havde ligget i kortene i nogle år. Jeg var rigtig glad for at det lykkedes. Vi havde længe snakket om, at rekorden skulle falde, så det var rigtig rart endelig at få det gjort. Så var det ligesom ude af hovedet, siger Kathrine Bebe.

Landstræneren er enig i, at det har været en mental frigørelse, da hun sidste år slog rekorden første gang. Men ifølge ham har det også hjulpet, at Kathrine Bebe er blevet presset bagfra.

- En af de yngre, Lisa Brix Pedersen, har presset på, hvilket har resulteret i, at Kathrine har forbedret sig. Jeg tror hvert fald, at det har været en medvirkende årsag.

- De har presset hinanden. At udviklingen måske har gået lidt langsomt, kan også være noget mentalt. Der florerede en tanke om den danske rekord, og de blev ved med at kaste lige under den. Da de så kom over den, så skete der lidt. I hvert fald i år. Der har den fået et ordentligt tryk, siger Carsten Bomme.

Nye mål

For langt de fleste er der et altoverskyggende mål, og det er ikke anderledes for Kathrine Bebe.

- Alle vil jo gerne til OL. Det er en kæmpe sportsbegivenhed.

- Alt kan ske, når man først står til konkurrencen. Det er kvalifikationen, og det at komme med, der er det første mål. Det vil jeg sgu gerne. Jeg vil gerne repræsentere mit land, siger Kathrine Bebe.

For at kvalificere sig til de olympiske lege, der er blev udskudt fra denne sommer til næste, er kravet at kaste over 63,5 meter, hvilket sikrer direkte kvalifikation. Der er dog også en anden mulighed for at opnå kvalifikation til legene.

Den anden mulighed er, at score point ved stævner, og dermed opnå kvalifikation gennem en god placering på ranglisten. Der bliver dog først åbnet for OL-kvalifikationen til december.

Facebook
Twitter