Vestjysk kraftværk forsvarer Danmark ved inde-atletikkens sidste fest

Atletiksæsonen siger farvel til vinteren med et brag ved indendørs VM i Portland.

Andreas Martinsen er dansk mester på 110 meter hækkeløb. (Foto: OLe Nielsen © Scanpix)

Foråret presser sig på, og snart er der ikke noget at gøre – vi må ud i det fri og bruge alle vores kræfter. Men i de næste tre dage skal den sidste sved klemmes ud inde i hallens varme, når den indendørs atletik-sæson slutter med manér med VM i Portland i USA.

Alene placeringen af mesterskabet garanterer, at det bliver en fest. Ikke siden OL i Atlanta i 1996 har en så stor atletikbegivenhed fundet sted i USA, så mesterskabet er imødeset med længsel. Og når man tager med, at det er placeret i den atletikgale stat Oregon, så er rammerne i hvert fald i orden til de fire konkurrencedage.

Stjernernes svære valg

Til gengæld lider inde-VM denne gang under at ligge i et år, hvor OL overskygger alt andet i atletikkens verden. Og for europæerne er der ydermere det twist, at EM i juli også er en lækkerbisken på 2016-programmet. Derfor har mange af sportens største stjerner måttet træffe et vanskeligt valg forud for VM: Kan man toppe nu, og igen til sommer, eller skal man spare turen til dette fjerne hjørne af Nordamerika?

Andreas Martinsen er den eneste dansker ved indendørs-VM. (Foto: OLe Nielsen © Scanpix)

Et kig på startlisterne afslører, at der er en del mangler blandt topnavnene. Usain Bolt er her ikke. Ej heller Sara Slott, som ellers var kvalificeret, men som allerede nu er begyndt forberedelserne udendørs.

Mange profiler – og en dansker

Det er dog heldigvis masser af store navne at følge. Hos kvinderne er den hollandske supersprinter Dafne Schippers klar til at blive kåret som verdens hurtigste kvinde, når hun løber 60 meter. I stangspring har amerikaneren Jennifer Suhr sat verdensrekord i vinter, og hun er også til stede. Og i mangekampen optræder verdensrekordholderen Ashton Eaton for første gang på hjemmebane ved et stort mesterskab, ligesom Qatars højdesprings-fænomen Mutaz Essa Barshim vil prøve at forsvare sin VM-titel. Endelig åbner verdensrekordholderen i stangspring, Reanud Lavillenie fra Frankrig VM med et stærkt finalefelt mod sig tidligt fredag morgen.

I Sara Slotts fravær er Andreas Martinsen ene om at repræsentere Danmark i Portland. Det vestjyske kraftværk har i vinter sat dansk rekord på 60 meter hæk med 7,69 sekunder, og løber han op til det, bør en semifinale være inden for rækkevidde. Ved VM for to år siden krævede det 7,74 sek. at komme videre, og feltet virker ikke voldsomt meget stærkere denne gang. Løber han op i nærheden af sin danske rekord, har den lange rejse været besværet værd for Martinsen.

Masser af TV

Under alle omstændigheder er der masser af godt atletik-TV at vente i weekenden. Vi byder på næsten 20 timers direkte action fra USA på DR3. Tidsforskellen gør, at en del af tingene foregår om natten, men heldigvis genudsender vi natte-udendelserne i fuld længde på lidt mere dansker-venlige tidspunkter. Og om aftenen er vi direkte fra VM i den bedste sendetid.

Her kan du se, hvordan vi sender:

FREDAG 18/3

03:00-04:45 - DIREKTE

17:20-19:05 - GENUDSENDELSE

19:05-23:15 - DIREKTE

LØRDAG 19/3

01:00 -04:50 - DIREKTE

08:55 - 12:45 - GENUDSENDELSE

18:55-22:15 - DIREKTE

SØNDAG 20/3

00:50-04:10 - DIREKTE

10:40-14:00 -GENUDSENDELSE

20:30-23:10 -DIREKTE

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve