VIDEO Amerikanske metoder kaster triumfer af til atletiktalentet Lobo Vedel

Et af Danmarks største løbetalenter har fået ekstra fart i benene efter at være blevet underlagt den benhårde amerikanske elitetræning på universitet i Florida.

Benjamin Lobo Vedel brød for alvor igennem på atletikbanen, da han kvalificerede sig til EM i atletik i 2017 på 400 meter distancen i tiden 46,33 sekunder. Det var med til at sikre ham et betalt ophold på et amerikansk universitet.

Det ophold har været gunstigt for Lobo Vedel, der reagerer meget positivt på den særlige amerikanske tilgang til eliteidræt, som han synes er væsentlig hårdere end den danske.

- Hvis træneren siger, at du skal løbe indtil du brækker dig otte gange, så gør du det. Det ser vi ikke herhjemme, hvor de fleste nok ville spørger, 'hvad mener du'?, forklarer den tyveårige løber med rødder i Aalborg.

Samtidig styrker det træningen, at Lobo Vedels universitet er et af de absolut bedste i USA og spækket med store atletiktalenter.

- Det betyder jo, at jeg oplever det her konkurrencemiljø hver dag og ikke kun til konkurrencer, forklarer Benjamin Lobo Vedel.

Rekorder på samlebånd

Resultatmæssigt er der i hvert fald ikke nogen tvivl om, at Lobo Vedel har fået ekstra fart i benene efter, at han har krydset Atlanten. Siden skiftet til college-tilværelsen hos Florida Gators har han nemlig hentet en række officielle og uofficielle rekorder.

Han har blandt andet sat danske rekorder for 200, 300 og 400 meter indendørs. Derudover var han også med til at sætte en uofficiel verdensrekord med sit college-hold på 400 meter-stafet.

- Det har været virkeligt fedt, og jeg har lært rigtig meget om mig selv. Jeg tror, at de resultater jeg langsigtet når på universitetet derovre, vil trumfe det jeg kunne opnå herhjemme, forklarer Benjamin Lobo Vedel.

FacebookTwitter