VIDEO Atletikforbund vil kopiere svensk succes

Dansk atletik vil lave ændringer i deres struktur for at øge antallet af udøvere og fremtidige delltagere ved de store atletikstævner.

Ved det netop overståede EM i atletik havde Danmark et væsentligt mindre hold afsted end vores nabolande. Og det skal der ændres på ved at invitere flere ind på atletikstadionerne.

Det er i hvert fald ambitionen fra Dansk Atletik Forbund, der vil skabe en større bredde i dansk atletik ved at få flere udøvere.

Det meddeler forbundets formand Karsten Munkvad, der vil gøre det muligt for flere at komme ind og konkurrere på atletikstævner på stadion. I dag kræver det, at man er medlem af en atletikklub og har en konkurrencelicens.

- Vi kan jo se, at der er én million danskere, der løber. Så der er et grundlag der. Men det kan også være spændende for en håndboldspiller at komme ind på banen og se, hvor hurtige de egentlig er, siger Karsten Munkvad.

For at gøre det muligt vil han og bestyrelsen nu kigger på lovændringer indenfor forbundet, der kan åbne mere op for de muligheder. Han tror også, at atletikkens strenge krav skræmmer mange væk.

- I vores sportsgrene er der stramme regler og rammer. Alt skal måles og noteres præcist i forhold til tider og rekorder. Det skræmmer nok mange væk.

Svenskerne inspirerer

En af de ting, der er skyld i, at formanden gør sig forhåbninger om flere danske deltagere er svenskerne. Nabolandet viser nemlig, at det er muligt at stille med rigtig mange atleter, selvom man ikke er blandt de største lande.

- Jeg kan jo se på svenskernes hold, hvor der er 66 med og så på vores eget. Og så er det klart, at vi vil have et større hold med. Det vil også betyde, at det ikke er en sportslig katastrofe, hvis en af vores atleter ikke lige slår til ved et mesterskab, forklarer Karsten Munkvad.

Svenskerne inspirerer også, når det kommer til medaljehøsten. De hentede fire medaljer, og en af dem var af guld. Nordmændene viser også danskerne vejen til medaljeskamlen med fem medaljer hvoraf tre er af guld.