VIDEO Daniel Wagners vilde højdepunkter i karrieren

Daniel Wagner vinder længdespringskonkurrencen ved EM i para-atletik. Dermed får han endnu en triumf i karrieren.

Der har allerede været masser af succesfulde højdepunkter i 25-årige Daniel Wagners karriere som para-atlet. Wagner deltager både i længdespring, 100 meter og 200 meter. Men resultatmæssigt er det særligt længdespringskonkurrencen som danskeren dominerer.

Ved det igangværende EM i para-atletik i Berlin blev det så til endnu en sejr, da han var suveræn i længdespringsdisciplinen tirsdag aften.

Vi tager her et tilbageblik på de største triumfer, som danskeren har oplevet.

PL-bronze længdespring 2012

Karrieren på atletikbanen kom flyvende fra start, da Wagner allerede ved sit første PL tog en dansk bronzemedalje. Landsholdsatleten sprang 6 meter og 11 centimeter for at vinde medaljen.

EM-guld i længdespring 2016

Daniel Wagners første guldmedalje ved et af de store mesterskaber kom, da han sprang fra alt og alle i længdespring ved EM i Italien. Med et verdensrekordsprængende spring på 6 meter og 70 centimeter slog Daniel Wagner sit navn fast i toppen af elitefeltet for para-atleter.

PL-sølv og bronze i 2016

Det er stadig ikke lykkedes fod den danske para-atlet at hente en guldmedalje ved PL. Men ved legene i Rio tog danskeren til gengæld både en bronze- og sølvmedalje.

2016 Rio Paralympics - Men's Long Jump - T42 Final - Olympic Stadium - Rio de Janeiro, Brazil - 17/09/2016. Gold medalistHeinrich Popow of Germany poses with silver medalist Atsushi Yamamoto of Japan (L) and bronze medalist Daniel Wagner of Denmark (R) during the victory ceremony. REUTERS/Jason Cairnduff FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. (Foto: Jason Cairnduff)

Og det var trods alt en tilfreds Daniel Wagner, der kunne fejre sin anden OL-deltagelse med en bronzemedalje i længdespring og en flot sølvmedalje i 100 meter.

VM-guld længdespring 2017

Med to flotte medaljer af sølv og guld i henholdsvis 100 meter og længdespring var Daniel Wagner en af de helt store profiler ved VM-stævnet i London.

EM-guld i længdespring 2018

Den tyske folkefest i Berlin blev spoleret for hjemmebanefavoritten Heinrich Popow, da danske Daniel Wagner sprang knap en halv meter længere i end sin mangeårige tyske rival.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk