VIDEO Dansk diskoskaster vinder sølv ved EM i para-atletik

Kristel Høj Walther kastede over 31 meter i diskoskast-konkurrencen og blev nummer to ved EM i para-atletik.

Danske Kristel Høj Walther lå længe til at vinde guld i diskoskast-konkurrencen ved EM i para-atletik i Berlin, men til sidst formåede norske Ida Nesse at overgå danskeren.

Men med et kast på 31 meter og 55 centimeter kan Kristel Høj Walther alligevel glæde sig over en flot sølvmedalje. Det er den femte danske medalje ved EM i para-atletik.

- Det var en nervepirrende konkurrence. Hun slår mig til sidst, og jeg skulle have sat en ret stor personlig rekord til sidst, så jeg kan kun være tilfreds, og jeg er rigtig glad, siger Kristel Høj Walther.

Tumor i hælen

Den 30-årige diskoskaster lagde godt ud tidligt i konkurrencen med et kast lige under de 30 meter. Længe så det ud til at give hende en guldmedalje, men i sit allersidste forsøg lykkedes det for den norske favorit, Ida Nesse, at kaste lidt over 34 meter og overtage førstepladsen.

Dermed var der pres på Kristel Høj Walther ved hendes sidste kast, hvor hun skulle overgå sin personlige rekord på 32 meter med et godt stykke, hvis nordmanden skulle slås.

31.55 kastede Kristel Høj Walther. Imponerende, men altså ikke nok til guld i F64-kategorien, der er for personer med amputationer eller med forskellige længder ben.

Kristel Høj Walther fik fjernet sit ene underben, efter at hun blev student. År forinden havde læger opdaget en tumor i hendes hæl, og til sidst blev smerterne for Kristel Høj Walther for store, og hun besluttede derfor at få amputeret sit ene underben og få en protese i stedet.

Du kan se EM i para-atletik på DR 3, der sender hver dag fra stævnet indtil søndag.

Facebook
Twitter