VIDEO Dansk stortalent flyver i finalen med ny taktik: ’Jeg kunne hoppe med begge ben’

Ved 3000 meter forhindringsløb imponerende Anna Emilie Møller og løb sig til en finaleplads ved hjælp af en ny taktik.

Anna Emilie Møller viste endnu engang, at hun er et stortalent, da hun fredag på atletikbanen i Berlin løb sig til en finaleplads i 3000 meter forhindringsløb.

Danskeren slog endda sin egen bedste tid fra i år med tiden 9 minutter og 34 sekunder, hvilket kun var omkring to sekunder fra den danske rekord, som hun selv satte for to år siden ved OL.

- Selvfølgelig bliver det lidt hårdt til sidst, hvor man lige skal holde sin placering, men jeg følte, at jeg havde et godt overskud undervejs, og jeg er virkelig tilfreds, forklarer Anna Emilie Møller.

Den kun 21-årige dansker benyttede sig af en ny teknik, da hun kvalificerede sig til finalen. Hun brugte nemlig skiftevis det ene og det andet ben til at sætte af i løbet af de 3000 meter, når hun skulle over forhindringerne.

Det betød, at der ikke var et ben, som blev overbelastet af at blive brugt gennem hele løbet.

- Det var super fedt at kunne springe med begge ben. Det gik rigtig godt. At man ikke er bange for at bruge begge hjælper i løbet. Det var første gang, at jeg gjorde det i dag, så det er total fedt at gøre det til et EM, siger hun.

- Forhåbentlig er der mere i mig til finalen på søndag. Hvis jeg er hurtig til at restituere, så håber jeg, at der er lidt mere i mig, forklarer Anna Emilie Møller.

Hvis hun har mere i sig, så kan danskeren altså komme i nærheden af den danske rekord. Du kan følge hendes finaleløb søndag klokken 20.55 på DR3.

Facebook
Twitter