VIDEO Højdespringer slog kræften – i dag vil han slå rekorden

22-årige Jonas Kløjgård har været ramt af modermærkekræft. I dag er han sølle én centimeter fra den danske højdespringsrekord.

Sidste efterår blev højdespringeren Jonas Kløjgård ramt af modermærkekræft i den ene fod. Silkeborgenseren blev helbredt for sygdommen, men en måneds afbrydelse fra sin træning satte ham tilbage.

- Det er noget, man normalt får, når man er 70-80 år. Så jeg er enormt taknemmelig, bare for at jeg kan trække i træningstøjet, og der ikke er noget, der generer mig, siger Jonas Kløjgård til DR.

22-årige Kløjgård er også blevet en ændret mand efter sygdommen, som har sat sig psykiske spor. Men motivationen for at præstere som højdespringer lever i bedste velgående. Tirsdag jagter han dansk rekord, når der er stævne i Aarhus.

I maj vendte Jonas Kløjgård tilbage til sin sport og i det allerførste spring ved det allerførste stævne satte han personlig rekord med to meter og 26 centimeter. Sølle en centimeter fra den danske rekord, der er 27 år gammel.

- Det var ubeskriveligt fedt at komme tilbage på den måde og stemple ind igen, siger han.

I videoen øverst i artiklen kan du se hele indslaget med Jonas Kløjgård, der fortæller, hvad kræftsygdommen har betydet for ham.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk