VIDEO Kometpræstation ved EM: Fik tilbud fra op mod 30 universiteter

Benjamin Lobo Vedel kom lidt ud af det blå ved EM i atletik, og nu tager han et vigtigt skridt i sin karriere.

Benjamin Lobo Vedel fortsætter karrieren på universitetet i Florida.

Det var de færreste, som kendte navnet Benjamin Lobo Vedel før årets EM i atletik. Men med flere flotte præstationer, som resulterede i en fjerdeplads i finalen i disciplinen 400 meter, har mange nu fået øjnene op for danskeren.

Så mange at der var en masse universiteter i USA, som stod i kø for danskeren, da han skulle finde ud af, hvor det næste skridt skulle være.

- Jeg har fået tilbud fra op mod 30 forskellige universiteter. Så det har været lidt en selektiv proces at finde frem til de bedste, forklarer Benjamin Lobo Vedel.

Den endelige beslutning faldt på University of Florida, der af mange betragtes som USA’s bedste atletikskole. De har givet danskeren en fireårig kontrakt, hvor han skal studere til ingeniør samtidig med sin træning.

- De har lavet utrolig meget research på dig. De kender alt til din løbestil, hvem du er, og hvilken løber du er. Så det er helt vildt fedt at komme afsted og så mærke, at folk lægger mærke til en, forklarer Benjamin Lobo Vedel.

Danmarks bedste 400 meter-løber har haft noget af en kometkarriere, og nogle gange er det da også svært at fatte, at han er kommet så langt allerede.

- Jeg glæder mig lige så meget, som jeg er skræmt. Jeg kan godt nogle gange gå i seng og så tænke, hvordan jeg kunne nå så langt. Jeg føler ikke, at det er tilfældigt, at jeg står her. Man har ikke lyst til at stoppe. Man vil gerne blive ved og nå helt til toppen, forklarer danskeren.

Benjamin Lobo Vedel er kun 19 år gammel.

Facebook
Twitter