VIDEO Olympiske ambitioner får Sara Slott til at droppe VM

Danmarks største atletikprofil satser på succes ved OL og dropper derfor indendørs-VM i Portland.

Når der skal konkurreres om medaljer ved det forestående indendørs-VM i atletik, bliver det uden Danmarks pt. største medaljehåb til start.

Sara Slott Petersen har besluttet at droppe mesterskabet, der afvikles i Portland i USA, for at kunne forberede sig optimalt frem mod sommerens OL.

Danske atletikudøvere, der har klaret OL-kravet
  • Sara Slott Petersen (400 meter hæk)
  • Stina Troest (400 meter hæk)
  • Anna Holm Baumeister (maraton)
  • Jessica Draskau-Petersson (maraton)
  • Andreas Bube (800 meter)

Ingen er dog blevet officielt udtaget endnu.

Med en sommer, der byder på tre store stævner – OL, EM og indendørs-VM – er der nemlig risiko for en alt for tætpakket kalender, forklarer hun.

- På grund af OL er EM rykket fra august til juli, og VM ligger i slutningen af marts, og så er der for kort tid mellem de to. Det ville komme til at gå ud over EM og OL, og så skulle vi strukturere det hele anderledes, og det er der ikke nogen af os, der har lyst til at eksperimentere med her i OL-sæsonen, siger Sara Slott Petersen med henvisning til sin træner Mikkel Larsen.

Ved indendørs-VM konkurreres der ikke i 400 meter hæk, så Sara Slott Petersen skulle have løbet 400 meter sprint.

EM-medalje er håbet

Selvom hun ofrer sin VM-deltagelse med OL for øje, så er udendørs-EM i Amsterdam stadig et af sæsonens store mål, som hun går ind til med høje forventninger til sig selv. Ikke mindst efter en skuffende 9.-plads ved samme stævne for to år siden.

En medalje skal være målet, synes jeg.

Sara Slott Petersen

- Det skulle jeg virkelig gerne revanchere, og sådan som jeg løb sidste år, så burde jeg få en medalje ved EM, men det kommer selvfølgelig også an på, hvad de andre kommer med, men en medalje skal være målet, synes jeg.

Ved udendørs-VM sidste år blev Sara Slott Petersen nummer fire i finalen. Hun åbner sæsonen den 13. februar i Sverige med en nordisk landskamp.

Øverst i artiklen forklarer Sara Slott Petersen sin beslutning om at droppe indendørs-VM.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve