VIDEO Polsk kuglestøder slår tysk favorit med en verdensrekord for dværge

Polakken Bartosz Tyszkowski overraskede ved at blive europamester i kuglestød for dværge, da han slog para-atletikstjernen Nikko Kappel i Berlin.

Der var på forhånd dækket op til tysk folkefest ved EM i para-atletik i Berlin, hvor en af para-atletikkens største stjerner Niko Kappel var favorit til at hente guldet i kuglestød på hjemmebane.

Men Polakken Bartosz Tyszkowski mødte op i storform og sikrede sig sejren med næsten halvanden meter ned til Niko Kappel.

Med hele to verdensrekorder på de seks forsøg viste han sig som suveræn i konkurrencen, der ellers har været kraftigt domineret af tyskeren i de seneste år.

Tyszkowski lagde sig i front af konkurrencen fra første stød. Og da han i sit andet stød slog verdensrekorden med én centimeter ved at sende kuglen hele 14 meter og tre centimeter så de ud til, at han skulle løbe med sejren. Han var dog ikke færdig med at sætte rekorder og sluttede aftenen af med at forbedre verdensrekorden med én centimeter mere.

Nikko Kappel kom ikke i nærheden og fik noteret 12 meter og 60 centimeter som sit bedste forsøg. Det gav ham dog en sølvmedalje.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter