VIDEO Sportsprofil og software-udvikler: Ny og krævende hverdag ikke en ulempe for Bube

Den danske 800 meter-løber er begyndt på et deltidsjob ved siden af sit hverv som atletik-profil. Men det bekymrer ikke den 29-årige løber i sin forsatte jagt på mere succes.

Andreas Bube har stadig store ambitioner, selvom 800 meter-løberen nu skal passe et deltidsjob ved siden af.

Når de fleste danskere begynder at gnider søvnen ud af øjnene, er Andreas Bube allerede i træningstøjet og på vej ud på sin daglige træningstur i Fælledparken.

800-meter-løberen har fået noget af en anden hverdag efter OL i Rio i sommer, hvor det blev til en 16.plads efter minutiøse forberedelser og 100 procent fokus på sin sport.

Sådan forholder det sig ikke længere, efter Bube begyndte på et civilt job på deltid efter De Olympiske Lege i Brasilien.

- Jeg har stadig ambition om at løbe på højt niveau. Jeg føler ikke, jeg har opnået det, jeg nu kan. Jeg har stadig en del potentiale, siger Andreas Bube.

For at opnå det er selvdisciplin nøgleordet. Hovedparten af træningstimerne i Fælledparken foregår nu helt alene. Og træningen skal klares før og efter det civile arbejde som software-udvikler.

- Det kræver lidt mere mentalt overskud – at komme tidligt op om morgenen. Det gælder stadig om at få en kvalitetstræning, selvom det er tidligere, end man gerne vil have det til at være, siger han.

Fin afveksling med deltidsjob

Og på trods af at Bube mener, at han har hans bedste præstation til gode, ser han ikke noget problem i, at han arbejder på et kontor i stedet for at slappe af og restituere derhjemme efter de daglige træninger.

- Netop fordi det er deltid, kan jeg godt træne det, jeg skal. Jeg har førhen kun koncentreret mig om min sport. Men på den anden side, er det også fint med lidt afveksling. Jeg får nogle andre inputs. Og jeg ligger ikke bare derhjemme hele tiden og spekulerer om min træning og mine konkurrencer, fortæller 800-meter-løberen.

Dermed satser Bube stadig på sin sport, men han kan dog ikke svare på, hvad hans mål i fremtiden helt konkret er.

Nu tager vi det et år af gangen. Det er altid udendørsmesterskaberne, der er de vigtigste. Til sommer er det VM og året efter er det europamesterskaberne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk