VIDEO Verdensrekordhop ville også have sikret para-længdespringer EM-guld i raskidræt

Para-længdespringeren Markus Rehm, der har en benprotese, ville have vundet EM i raskidræt med en margen på 24 centimeter.

Ved OL i 2012 deltog para-atleten Oscar Pistorius for raskatleter. Sydafrikaneren - der sidste år blev dømt skyldig i drab på sin kæreste - blev i sin tid som aktiv kendt under navnet 'blade runner', fordi han løb med to benproteser.

Og nu vil diskussionen om, hvorvidt en atlet med benprotese skal have lov at dyste med raskatleterne måske blusse op igen.

Den tyske para-længdespringer Markus Rehm gjorde i hvert fald sit til at gøre det til et tema endnu engang, efter at han lørdag eftermiddag satte ny verdensrekord i F44-klassen med et spring på hele 8 meter og 49 centimeter.

Med det spring ville Rehm også have vundet EM for raskatleter, der blev afholdt i starten af august. Her vandt græske Miltiadis Tentoglou med et spring på 8 meter og 25 centimeter - 24 centimeter kortere end Rehms.

30-årige Rehm springer med en protese på sit højre ben, og skeptikere vil måske med rette påpege, at Rehms protese giver ham ekstra springkræft i sit afsæt i forhold til raskatleter.

Se Rehms hop i videoen over artiklen, hvor det er krydsklippet med græske Miltiadis Tentoglous vinderspring fra tidligere på måneden.

Facebook
Twitter