VM-forberedelse på piller skal sikre Wagner to medaljer

Daniel Wagner Jørgensen har et tæt program ved VM i London, og det har fået ham til at eksperimentere med både sove- og koffeinpiller.

Daniel Wagner (tv.) i finalen på 100 meter i Rio sidste sommer ved de paralympiske lege. (Foto: Jason Cairnduff © Scanpix)

- Jeg går efter guld i begge discipliner. Det er ikke nogen hemmelighed.

Daniel Wagner Jørgensen har øjnene rettet mod medaljeskamlen ved VM i para-atletik, hvor han stiller op i både 100 meter og længdespring.

Han skynder sig dog at tilføje et lille forbehold.

- Men det er så tæt, at det kan blive hvad som helst. Men der skal i hvert fald metal på bordet. Det er det realistiske mål, og drømmemålet er to guldmedaljer, siger han.

Der er dog et lille problem. Tiden er knap mellem konkurrencerne.

Han tager hul på sit VM i dag, når han løber indledende heat på 100 meter klokken 12.52. En opgave der bør være en formalitet for Daniel Wagner Jørgensen, der vandt sølv på disciplinen ved de paralympiske lege i Rio.

Finalen ligger i aften klokken 21.00 dansk tid, og allerede i morgen skal han i aktion i finalen i længdespring klokken 11.56.

Sovepiller og koffeinpiller

Et presset program der udgør en udfordring for Daniel Wagner Jørgensen, der derfor har forberedt sig på netop det.

- Det er noget jeg har været opmærksom på igennem hele sæsonen. Så jeg har forberedt mig ved, at alle de konkurrencer jeg har været ude til, der har jeg sørget for, at længdespring og 100 meter lå så tæt som muligt, så jeg har været tvunget til at skulle præstere lige efter hinanden.

- Hvis det går godt i finalen (på 100 meter i aften, red.), kommer man op at køre, og kommer først hjem og får spist ved 11-tiden, hvilket er ret sent. Og så skal jeg sove med det samme, og så skal jeg op ved fire- eller femtiden for at kroppen ligesom vågner, for den skal gerne være vågen seks timer før konkurrencen.

- Så jeg har eksperimenteret med sovepiller for at falde hurtigt i søvn, og også med koffeinpiller for at komme i gang igen, men det fungerede ikke rigtig. Jeg blev ikke frisk af dem, så det har jeg droppet, siger Daniel Wagner Jørgensen, der i stedet satser på at få tilpas med søvn i dagene op til og på den måde kompensere for underskuddet.

De gamle r*vhuller

I Rio sidste sommer vandt Daniel Wagner Jørgensen bronze i længdespring, og det resultat er han opsat på at forbedre i London, hvor han efterhånden føler, at han har en revanche til gode.

- Jeg har skruet forventningerne op, for nu skal jeg slå de gamle røvhuller, som jeg kalder dem. Det kan ikke være rigtigt, at de bliver ved med at slå mig, lyder den lille stikpille, der nok især går i retning af tyskeren Heinrich Popow og japaneren Atsushi Yamamoto, der er 34 og 35 år og snuppede guld og sølv i Rio.

Du kan følge VM-konkurrencen i para-atletik direkte på den officielle youtube-kanal her.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve