Babymaven kom ikke vejen: Højgravide Pernille vandt DM i bordtennis

BTK Vibys damehold vandt i weekenden DM-guld. Med på holdet var Pernille Agerholm, der er gravid i syvende måned.

- Jeg havde sat forventningerne til mig selv ned på forhånd. Det gjorde også, at jeg kunne spille frit og egentlig nød kampene mere, siger Pernille Agerholm (nummer to fra venstre) om weekendens DM-finale. (© BTK Viby)

Det måtte nødvendigvis blive børneboblerne uden alkohol, Pernille Agerholm greb ud efter og hældte i plasticbægeret.

For da hun og BTK Viby lørdag havde vundet klubbens første DM-titel for damehold, gik 30-årige Agerholm direkte på bordtennis-barsel umiddelbart efter.

Pernille Agerholm er nemlig gravid i syvende måned, og selvom både mand og mor havde haft lidt betænkeligheder ved at sende hende afsted, skulle der mere end en kommende familieforøgelse til at holde den mangedobbelte danmarksmester væk fra bord og bat.

- Min nærmeste familie syntes, at det var vildt, at jeg skulle spille, når jeg var så langt henne og spurgte 'om det nu var god idé?'. Jeg var slet ikke bekymret, siger Pernille Agerholm.

- Jeg kunne ikke lade være. Det var uudholdeligt at skulle se mine holdkammerater spille, hvis ikke jeg selv kunne få lov til at bidrage, siger Pernille Agerholm, der er Vibys højest rangerede spiller.

Graviditeten er gået helt efter planen og med råd og vejledning fra jordemødrene, havde højgravide Agerholm fået grønt lys til at stille op for BTK Viby i DM-finalen.

- Jeg fik at vide, at jeg bare skulle fortsætte med at spille, så længe jeg kunne og selvfølgelig ikke havde ondt. Det er ikke en kontaktsport, og jeg er vant til at spille bordtennis. Jeg vidste godt, at jeg ikke ville ramme maven ind i bordet, som man måske kunne frygte, griner Pernille Agerholm.

Havde svært ved at nå de korte bolde

Allerede som 10-årig blev Pernille Agerholm sluset ind i det danske talentsystem og fem år sernere fik hun debut på seniorlandsholdet. Siden har Agerholm blandt andet vundet ni danske mesterskaber i damedouble - næstflest af alle i den kategori nogensinde.

Lige i lørdags måtte bordtennisspilleren dog kvitte favoritdisciplinen. Det krævede en my mere mobilitet end det, en højgravid kunne klare.

I stedet stillede Agerholm op i single, hvor bordtennisspilleren vandt to af sine tre kampe, og det nagede hende selvfølgelig, at der ikke blev gjort rent bord. Guld eller ej. Man er vel sportskvinde helt ind til benet, også selvom der er termin den 27. juli.

  • - Det betød rigtig meget, at jeg kunne bidrage til holdet og gøre det så godt, som jeg nu engang gjorde trods graviditeten, siger Pernille Agerholm (th.), der fejrede sejren med børnechampagne. (© BTK Viby)
  • Ann Christine, Sally Maribo, Vivi Tu, Pernille Søndergaard og Pernille Agerholm sikrede BTK Viby klubbens første DM-guld for damehold. (© BTK Viby)
1 / 2

- Udfordringen var, at jeg er tungere og langsommere, og når du ikke kan flytte dig ligeså hurtigt, laver du automatisk flere fejl. Så når modstanderen fik en god vinkel på deres slag ud over siderne, havde jeg svært ved at nå bolden, siger Pernille Agerholm.

- Og hvis de lagde helt korte bolde, var det også et problem. De kunne spille lidt taktisk på de ting.

Gjorde de det?

- Det tror jeg, at de forsøgte, men jeg holdt niveauet og fik spillet op til det bedste, jeg nu kunne som højgravid, griner Agerholm.

Holdkampen mod Hillerød var så tæt, som den overhovedet kunne blive og måtte efter ti nervepirrende finalekampe ud i et afgørende 'golden set', før Viby sikrede DM-titlen.