117 dages rust sætter sine spor: Axelsen taber comeback i Kina

Viktor Axelsen tabte i tre sæt til japaneren Kanta Tsuneyama i World Tour-turneringen China Open.

Efter fire måneder uden kamp var Viktor Axelsen mandag morgen tilbage på banen, da han spillede første runde ved China Open. Den tidligere verdensmester tabte i to sæt til Kanta Tsuneyama fra Japan. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen ligner en mand, der er et stykke fra topformen, efter at den tidligere verdensmester tirsdag vendte tilbage fra en længere skadespause med et nederlag.

I sin første kamp i 117 dage tabte Viktor Axelsen tirsdag formiddag dansk tid 21-10, 14-21, 16-21 til japaneren Kanta Tsuneyama i første runde af World Tour-turneringen China Open.

Axelsen har været plaget af forstadiet til en diskusprolaps i lænden siden maj, og han har holdt en turneringspause på fire måneder. Derfor gik han blandt andet glip af VM.

Den lange pause har også ført til, at han ikke længere er Danmarks bedst rangerede spiller på herrernes verdensrangliste i single.

Axelsen er dumpet ned på en syvendeplads, hvilket er tre placeringer lavere end Anders Antonsen.

Gik kold efter flyvende start

I første sæt af sit comeback viste Axelsen, at han ikke har glemt, hvordan man spiller badminton på højt niveau. Det tog kun et kvarter at vinde sættet over verdensranglistens nummer 17 med 21-10.

Siden meldte modgangen sig for danskeren. På intet tidspunkt i andet sæt var Axelsen foran, og efter 12-12 knækkede sættet endegyldigt over i japanerens favør.

I det afgørende tredje sæt kom Axelsen også skævt fra land, men han kæmpede sig fra 5-7 til 12-8.

Ved 15-15 var der atter kontakt mellem spillerne, og med sit syvende point i træk bragte Tsuneyama sig i front med 19-15.

Kampen sluttede, da en tydeligt træt og småfrustreret Axelsen sendte fjerbolden ud af banen.

  • Tirsdagens første dansker i aktion, Hans-Kristian Vittinghus, er også færdig ved China Open. Vittinghus tabte i to sæt til Tzu Wei Wang fra Taiwan. (Foto: henning Bagger © Scanpix)
  • Onsdag træder Anders Antonsen ind i turneringen, når han spiller sin første kamp siden VM-finalenederlaget i august til Kento Momota. (Foto: Vincent kessler © Scanpix)
1 / 2

Også Hans-Kristian Vittinghus' deltagelse i Changzhou blev kort. Vittinghus tabte 16-21, 19-21 til Tzu Wei Wang fra Taiwan i første runde.

Line Kjærsfeldt er også ude efter én kamp. I damesingle tabte hun med 17-21, 17-21 til Ratchanok Intanon fra Thailand, der er sjetteseedet.

I herredouble sejrede Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen med 21-19, 21-18 over de sjetteseedede kinesere, Han Cheng Kai og Zhou Hao Dong.

Herresinglerne Anders Antonsen og Rasmus Gemke tager først hul på turneringen onsdag, hvor herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen og damedoublen med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen også skal i aktion.

China Open er en Super 1000-turnering og er dermed en af sæsonens tre mest prestigefyldte turneringer sammen med All England og Indonesia Open. De tre turneringer rangerer lige under sæsonfinalen.

/ritzau/