Aflyst finale gav Antonsens EM-guld en 'træls' bismag: 'Vi har ikke har set det bedste fra ham endnu'

Både Anders Antonsen og coronaramte Viktor Axelsen har vist lovende form inden vigtige måneder frem mod OL, mener Peter Gade.

Anders Antonsen var - trods titlen som europamester - skuffet efter den aflyste EM-finale i weekenden. (Foto: ADRIAN DENNIS © AFP or licensors)

Et ærke-aarhusiansk udtryk siger mere end 1000 ord, eller hvordan er det nu?

For ja, det var 'træls', måtte den nykårede badmintoneuropamester, Anders Antonsen, blankt erkende, da velkomstkomitéen - et enkelt TV-hold fra DR Sporten - søndag stod og ventede bag skydedørene i Kastrup Lufthavn.

Karrierens første EM-guld i herresingle skulle have været så meget mere end et aflyst danskerbrag mod coronaramte Viktor Axelsen.

- Det føles ikke helt, som det skal føles. Det skulle gerne være en rigtig stor ting og noget, jeg kan være virkelig glad over. Jeg ville gerne have vundet en, eller som minimum spillet en fed finale mod Viktor. Det må blive en anden gang, sagde Anders Antonsen til DR Sporten.

Men 'en titel er en titel', lød det. Også selvom Antonsen rejste så hurtigt hjem, at han stod uden det synlige bevis - sin medalje - som lå et eller andet sted i Kiev.

Mon ikke postvæsenet klemmer den gennem brevsprækken på et tidspunkt.

Se et interview med Anders Antonsen fra ankomsten i Kastrup Lufthavn herunder:

Med EM i bogen venter nu nogle måneder, hvor særligt Asien bliver epicenter for styrkeprøver mellem Danmarks to top-10-spillere, Antonsen og Axelsen, og resten af verdenstoppen.

Malaysia Open i maj, Singapore Open i juni, og nå ja noget med olympiske ringe i slutningen af juli.

Europamester Antonsen virker til at være et godt sted og har - siden sit møde med coronasmitte i december - fundet noget stabilitet, mener Peter Gade, tidligere topspiller og All England-vinder.

- Min fornemmelse er, at vi stadig ikke har set det bedste fra Anders endnu. Han skal nok komme i endnu bedre fysisk form, siger Peter Gade til DR Sporten.

Med OL i sigte skal vi ikke lægge voldsomt meget i, hvordan Antonsen klarer sig ved de andre turneringer inden Tokyo, mener Gade.

- Det ville jeg ikke tage så tungt. Det vigtigste er, at han får en fornemmelse, hvor de andre top-10-spillere er, siger Peter Gade.

Det ser lovende ud

Mens Antonsen forlod Kiev som europamester, sidder Viktor Axelsen lige nu i isolation i den ukrainske hovedstad.

Det er selvfølgelig ikke en optimal situation, men vurderet på fynboens 2021 indtil videre, er Peter Gade ikke videre bekymret med blikket rettet mod Tokyo.

Der er selvsagt noget frustration og skuffelse, men Peter Gade er sikker på, at Axelsen hurtigt finder en måde at håndtere det på.

- Viktor har været formidabelt spillende i Thailand (sæsonfinalen i januar, red.), og der synes jeg, at han var et nøk over alle andre. Så ved jeg godt, at Antonsen fik skovlen under ham i finalen, men der spiller også andre ting ind, når danskere møder hinanden, siger Peter Gade, der stadig ser Axelsen en smule over Antonsen i deres indbyrdes styrkeforhold.

- Anders er tæt på, og jeg tror kun, at han bliver bedre, hvis han undgår tilbageslag og finder noget kontinuitet. Men jeg synes, at Viktor har vist et overordnet stabilt niveau, der er meget højt, og der mangler de andre i verdenstoppen at vise, at de kan komme helt derop også, mener Peter Gade.

Viktor Axelsen (tv.) og Anders Antonsen (th.) har mødt hinanden to gange i 2021. I januar vandt Antonsen over Axelsen i sæsonfinalen, og i marts tog Axelsen sejren i All England-semifinalen. (Foto: ADRIAN DENNIS © AFP or licensors)

Peter Gade glæder sig til at se danskerne indtage Asien, fordi vi først her får nogle klare indikationer på, hvor de står frem mod OL.

- Man skal huske at på grund af corona, har vi ikke haft mange turneringer, hvor alle de bedste har været med. Én ting er EM, men det her med at møde modstandere fra toppen to-tre kampe i træk er noget helt andet, siger Peter Gade.

- Det tror jeg også gerne, at både Anders og Viktor selv gerne vil. Men overordnet set synes jeg, at de står et fremragende sted, siger Peter Gade.

FacebookTwitter