Afsprittede stole, ømme baglår og ro i maven: Danske badmintonspillere er tilbage på halgulv

Flere af de bedste danske badmintonspillere genoptager træningen med strikse forholdsregler.

Kim Astrup (th.) er en blandt flere danske badmintonspillere, der har genoptaget landsholdstræningen i Brøndby Hallen. (Foto: Sportxpress © Scanpix)

Nedlukningen af Danmark i sidste måned satte blandt andet en stopper for en lang række atleters muligheder for at træne på normal vis. I over en måned har de været tvunget til at tænke kreativt og taget diverse alternative træningsformer i brug. Men nu ændrer det sig for blandt andre landsholdsspillerne i badminton.

Kulturministeriet og relevante sundhedsmyndigheder har nemlig givet Team Danmark grønt lys til, at udvalgte atleter igen kan vende tilbage til mere vante rammer og tage deres indendørs træningsfaciliteter i brug.

Kim Astrup er en af dem, der efter halvanden måned med benarbejde på stranden, hjemme-cirkeltræning og live-sessioner med sin fysiske træner er vendt tilbage til mere vant træningsmiljø i Brøndby Hallen.

- Det er vanvittigt dejligt. Jeg har savnet en hverdag og et formål med at stå ud af sengen om morgenen. Det er skønt at komme ud og lave noget, der er relevant i forhold til ens arbejde.

- Det, at der bare står en omme på den anden side af nettet, er så dejligt, siger herredoublespilleren Kim Astrup.

Træner med en lille, lukket gruppe

Kim Astrup har ligesom resten af landsholdsspillerne i badminton været isoleret siden All England-turneringen for halvanden måned siden, men nu har han taget imod tilbuddet om haltræning og været afsted til træning torsdag og fredag i denne uge.

- Jeg vurderer, at det her bliver taget rigtig seriøst. Torsdag morgen gik halmanden og sprittede stolene af, inden vi gik i gang, og vi afspritter også selv hele tiden, siger Kim Astrup.

For tiden skal de to doublemakkere Kim Astrup (tv.) og Anders Skaarup holde minimum to meters afstand, når de træner sammen i Brøndby Hallen. (Foto: Arnd Wiegmann © Scanpix)

Tilbuddet lyder på halvanden times træning én gang om dagen på hverdage. Kim Astrup har til træningerne i denne uge dannet en tremandsgruppe med sin doublemakker Anders Skaarup Rasmussen og Frederik Søgaard, og i næste uge vil Mads Colding og Carsten Mogensen støde til, men så stopper det også der.

- Vi vil holde fast i den lille gruppe på fem personer, så vi ikke mikser rundt i det. Det er vi nødt til, for det ville virkelig være åndssvagt at løbe rundt og træne på kryds og tværs.

- Vi tager alle forholdsregler, og jeg føler, at jeg kan kigge mig selv i spejlet og have ro i maven, når jeg tager til træning. Jeg er faktisk meget mere nervøs for at tage i Bauhaus eller Føtex end for at gå ned og træne i hallen, siger Kim Astrup.

Selvom træningen på ingen måder ligner det, den var inden coronakrisen, ser Kim Astrup kun fordele ved at genoptage træningen. Og den 28-årige badmintonspiller kunne da også mærke, at kroppen lige skulle i gang efter halvanden måned uden haltræning.

- Det er primært ’komme-i-gang’-træning, vi træner lige nu. Men det er nok også meget godt, for kroppen skal lige vænne sig til at være tilbage på en badmintonbane.

- Den første træning i torsdags var ved at tage livet af mig. Jeg var noget øm i min skulder efter, og mine baglår er også lidt kortere i dag. Men det er så dejligt at mærke, at man er i live, siger Kim Astrup.

Blot et frivilligt tilbud til spillerne

Hos Badminton Danmark er de glade for at kunne tilbyde deres bedste spillere at vende tilbage til haltræningen, for som sportschef Jens Meibom siger, så kan badmintonspillere ikke arbejde hjemmefra. De er nødt til at mødes, hvis de skal udvikle sig.

Han understreger dog, at det med under yderst skærpede forholdsregler, at Kim Astrup og resten af landsholdstruppen genoptager deres træning.

- I første omgang er det en rolig opstart, og vi træner ikke på fuldt blus. For eksempel er det ikke muligt at spille double.

Derudover skal der være en afstand på to meter, når der trænes, der må maksimalt være seks spillere og én landstræner i hallen ad gangen, og så er der ingen mulighed for omklædning.

I orienteringen til spillerne om genoptagelse af landsholdstræningen er det gjort klart, at træningen ikke er tvungen.

- Det er et frivilligt tilbud til spillerne. Har vi nogen, der har små børn eller forældre, som er i risikozonen, så har vi naturligvis sagt til dem, at de gerne må blive væk fra træningen, siger Jens Meibom.

FacebookTwitter