All England dag 1: Gemke laver sensation mod Chen Long

Der er danskere i aktion 12 gange på All Englands førstedag. Følg resultaterne her.

(ARKIV) Rasmus Gemke leverede en vaskeægte sensation her til aften i All England, da han slog Chen Long. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

ARTIKLEN OPDATERES LØBENDE

All England er ét af de største sæsonmål for mange af verdens bedste badmintonspillere.

Onsdag starter den legendariske turnering, og en lang række af danske spillere skal i aktion.

Følg danskernes resultater herunder.

Boe og Mogensen får god start på farvel (kl. 11.00)

Den erfarne danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen fik en god start på All England, som bliver parrets sidste turnering sammen.

Danskerne sejrede sikkert i to sæt over det sydkoreanske par Choi/Seo - 21-16 og 21-11.

Dermed er Boe og Mogensen videre til anden runde af All England, som duoen vandt i 2011 og 2015.

Sidste år nåede de to også finalen ved All England, men tabte.

Efter årets turnering får begge spillere nye makkere. Mathias Boe skal spille med Mads Conrad, hvis gamle partner, Mads Kolding, fortsætter i en konstellation med Carsten Mogensen.

Ny herredouble er videre (kl. 14.11)

Onsdag eftermiddag fulgte Danmarks anden herredobule ved All England trop.

Anders Skaarup Rasmussen (th) og Kim Astrup i aktion ved årets All England mod Wahyu Nayaka og Ade Yusuf. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

I et tæt opgør lykkedes det Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen at spille sig videre til anden runde ved at besejre det indonesiske par Nayaka/Yusuf i tre sæt - 21-18, 15-21 og 22-20.

I anden runde møder de femteseedede danskere det malaysiske par Aaron Chia og Soh Wooi Yik.

Dansk mixeddouble må trække sig med skade (kl. 14.20)

Det blev en meget meget kort fornøjelse for Niclas Nøhr og Sara Thygesen ved All England. Ved stillingen 7-3 til deres japanske modstandere Kohei Gondo og Ayane Kurihara måtte det danske par nemlig trække sig med en skade.

Det var Niclas Nøhr, der kunne mærke, at det ikke ville fungere at spille videre.

Sara Thygesen har også døjet med en knæskade, men er stadig med i turneringen i damedouble, hvor hun spiller sammen med Maiken Fruergaard.

Antonsen taber til andenseedet kineser (kl. 14.29)

21-årige Anders Antonsen var på forhånd ikke levnet de store chancer mod den andenseedede kineser Shi Yuqi.

Og selvom danskeren undervejs viste prøver på sit store talent, var han oppe mod overmagten. Kinerseren vandt i to sæt: 21-17 og 21-16.

Anders Antonsen tabte sin kamp. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Shi Yuqi, der er nummer 2 på verdensranglisten, er forsvarende mester ved All England og avancerer med sejren over Antonsen til anden runde.

Anders Antonsen er i øjeblikket nummer 13 på verdensranglisten.

Vittinghus taber tæt kamp mod kineser (kl. 15.53)

Det så ellers rigtig godt ud efter første sæt for Hans-Kristian Vittinghus mod kinesiske Guangzu Lu, som han vandt 22-20, men derefter gik det den forkerte vej for danskeren.

Guangzu Lu er i skrivende stund nummer 20 på verdensranglisten, og han var i kontrol i resten af kampen. Han vandt de efterfølgende to sæt med 21-15, 21-11.

Vittinghus fortæller til TV 2 Sport, at han var plaget af sygdom op til turneringen og følte det også gennem kampen.

Blichfeldt lever op til favoritværdighed (kl. 18.04)

Efter et par nederlag i træk sørger Mia Blichfeldt for at vende den dårlige danske stime til succes med en sejr over Pui Yin Yip fra Hong Kong.

De to fulgtes ad i det meste af kampen, og det første sæt kom i danske hænder efter nogle tætte dueller med cifrene 22-20. I andet sæt var der også kontakt mellem de to det meste af tiden, men til sidst rykkede Blichfeldt fra modstanderen.

Blichfeldt ligger nummer 17 i verden, mens Pui Yin Yip ligger nummer 37.

Axelsen sejrer efter store problemer (kl. 20.42)

Det holdt virkelig hårdt for den danske topspiller Viktor Axelsen i kampen mod den stærke indiske spiller Sameer Verma, der ligger nummer 14 i verden.

Danskeren kom virkelig dårligt fra start, og selvom han kommer tilbage mod slutningen af første sæt, så taber Axelsen 21-16.

Det var ikke meget bedre i andet sæt, men der viste han alligevel til tider sin klasse og vandt sættet 21-18. I tredje sæt var han dog den klart stærkeste. Her vandt han 21-12.

Nu skal han møde Guangzu Lu, der sendte Vittinghus ud af turneringen.

Flere skadesproblemer stopper damedouble (kl. 22.10)

Ligesom tidligere måtte et dansk par igen trække sig med en skade, og igen er det omhandlende Sara Thygesen. Denne gang spillede hun sammen med Maiken Fruergaard.

De var ellers foran 12-11 mod Istarani og Pradipta fra Indonesien, men så kunne de ikke længere.

Kæmpe dansk sensation i herresingle (kl. 22.17)

Rasmus Gemke leverede en af turneringens største sensationer her til aften, da han slog badmintonstjernen Chen Long. Og det gjorde han endda i to sæt.

Han kom flyvende fra start og spillet uimponeret mod kineseren, hvor han også tog første sæt 21-15.

I andet sæt lignede det længe, at det var Chen Longs tur til at folde sig ud, og han var foran stort i en lang periode. Men det var Gemke fuldstændig ligeglad med. Han kom tilbage og vandt sættet og dermed kampen 21-17.

Chen Long er nummer fire i verden, mens Gemke er nummer 32.

Jan Ø. Jørgensen får god start på turneringen (kl. 22.37)

Det var svært at sætte en finger på Jan Ø. Jørgensens indsats her til aften i All England. Mod japaneren Kazumasa Sakai var danskeren dominerende igennem hele kampen og vandt sikkert.

Han vandt første sæt 21-10, og selvom det andet sæt blev mere tæt, så gik det også danskerens vej med 21-17.

I næste runde bliver det så et rent dansk opgør, når han skal op imod Rasmus Gemke, som chokerede tidligere på aftenen med en imponerende sejr over Chen Long.

Tidligt exit for stærk dansk mixeddouble (kl. 22.42)

Christinna Pedersen og Mathias Christiansen havde fået en meget svær lodtrækning i første runde, da de skulle op imod det japanske par Yuta Watanabe og Arisa Higashino, der ligger nummer tre i verden.

Danskerne trak ellers kampen i tre sæt, men efter to meget tætte sæt, så kom danskerne for langt bagefter i det sidste og afgørende og tabte derfor kampen. Det blev 22-20, 21-23, 21-14 i japanernes favør.

Line Kjærsfeldt runder dagen af med manér (kl. 23.16)

Det blev lidt en blandet pose bolsjer for de danske spillere ved All England, men Line Kjærsfeldt fik sørget for, at dagen blev lukket godt med en sejr over kinesiske Yanyan Kai.

Danskeren slog hende i to tætte sæt, hvor 25-23, 21-15 og er dermed klar til anden runde i turneringen ligesom landsmandinden Mia Blichfeldt også er videre i damesingle.

ARTIKLEN OPDATERES LØBENDE

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk