Anders Antonsen spiller sig ubesværet i finalen i Minsk

Anders Antonsen slog overlegent Misha Zilberman i European Games-semifinalen. Line Kjærsfeldt tabte i semifinalen.

Den danske badmintonspiller Anders Antonsen er klar til finalen i herresingle ved European Games i Minsk.

Lørdag sejrede han i suveræn stil over israeleren Misha Zilberman med sætcifrene 21-9, 21-11 i semifinalen.

I finalen må danskeren også påtage sig favoritrollen, når han skal dyste mod franskmanden Brice Leverdez, der ligger nummer 33 i verden. Den 33-årige franskmand vandt sidste år bronze ved europamesterskabet.

Hør Anders Antonsens tanker om den begrænsede modstand, han har mødt på sin vej til finalen ved European Games i klippet.

- Han er en tricky modstander, som kan spille rigtig gode kampe, når han er underdog. Han har presset mange af de allerbedste i verden, så jeg tror, at det bliver en god finale, siger Anders Antonsen til DR.

Semifinalemødet mellem verdens nummer 13 og 42 blev aldrig spændende. Hurtigt var danskeren foran med 10-3 og havde reelt afgjort første sæt midtvejs.

Kun i spillet lige omkring nettet så Zilberman ud til at kunne volde Antonsen lidt problemer.

I begyndelsen af andet sæt fik israeleren for første gang noget, der kunne minde om et overtag, da han kom foran 3-0. Kort efter var den 22-årige dansker dog i front med 6-5, og herfra kørte han sætsejren hjem i næsten lige så sikker stil som i første sæt.

Kjærsfeldt er ude

I den første semifinale lørdag eftermiddag måtte topseedede Line Kjærsfeldt, der er forsvarende mester i turneringen, se sig slået af den tredjeseedede brite, Kirsty Gilmour, der vandt 13-21, 21-16, 21-8.

Kjærsfeldt åbnede semifinaleballet. I første sæt gjorde Gilmour det helt jævnbyrdigt til lidt længere end halvvejs, men så fik danskeren overtaget og var bedst. Efter en god pointserie tog Kjærsfeldt sættet 21-13.

I andet sæt var der derimod Gilmour, der fik overtaget midtvejs, da hun gik fra 11-11 til 18-12, der blev vekslet til sætsejr 21-16.

Danskeren kom bedst ud til tredje sæt og kom foran 4-2, men momentum tippede hurtigt over til Gilmour, der med syv point i træk kom på 9-4.

Kjærsfeldt kunne slet ikke finde sit spil, og Gilmour fortsatte dominansen, selv om hun ved stillingen 9-5 måtte have tapet sin højre arm op. Gilmour sluttede overlegent og vandt 21-8.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter