Antonsen taber semifinalen ved All England efter nattedrama

Den danske badmintonspiller var i front i sidste sæt, men tabte til Shi Feng Li fra Kina.

Anders Antonsen taber i tre sæt til Li Shi Feng fra Kina. (Foto: © Rui Vieira, Associated Press)

Anders Antonsen gav alt ved All England, men det var desværre ikke nok.

Den danske badmintonspiller måtte således se sig slået i semifinalen af den prestigefyldte britiske turnering af Shi Feng Li efter tre dramatiske sæt, 11-21, 21-19, 18-21.

For sidstnævnte så ufejlbarlig ud i begyndelsen af opgøret, men Anders Antonsen kæmpede bravt og var længe foran i opgørets afslutning. Desværre for danskeren var Shi Feng Li stærkest.

- Flere gange når jeg at tænke, at hvis jeg vinder denne kamp, har jeg aldrig slået så god en spiller. Jeg føler, at jeg møder det hurtigste menneske i verden. Kæft, han spillede godt, sagde Anders Antonsen til TV 2 Sport i det efterfølgende interview.

Den 25-årige aarhusianer påpegede dog, at han var efterladt med blandede følelser. For nok var han skuffet efter nederlaget, men kampens forløb viste også prøver på den Anders Antonsen, som i 2022 var nummer to på verdensranglisten.

Lørdagens semifinale ved All England var Anders Antonsens tredje på fire år. Han må dog vente endnu et år på en mulig finaledeltagelse. (Foto: © Andrew Boyers)

Fra sagesløs til tæt på sejren

I skrivende stund er Anders Antonsen nummer 18 i verden, men undervejs i semifinalen spillede han badminton i verdensklasse.

Jovist, det så skidt ud, da Shi Feng Li bragte sig foran med 5-12 i andet sæt mod en sagesløs Anders Antonsen, men danskeren havde gemt sine bedste tricks til sidst.

Med maskerede slag, hårde smash og snedigt netspil i offensiven udlignede den danske ketsjerkunstner i opgøret, da han tog andet sæt hjem med 21-19.

Anders Antonsen fortsatte, hvor han slap i tredje sæt og fik den før så stærke Shi Feng Li til at se lamslået ud.

Kineseren havde dog ikke spillet sig i semifinalen uden grund. For selvom Anders Antonsen mod slutningen var foran med 16-12, genfandt Shi Feng Li sit tidligere storspil og endte med en sejr på 18-21 i det afgørende sæt.

  • Anders Antonsen var tæt på at levere et stort comeback mod Shi Feng Li. (Foto: © Rui Vieira, Associated Press)
  • Men Shi Feng Li viste sig stærkest. (Foto: © Rui Vieira, Associated Press)
1 / 2

Dermed mislykkedes Anders Antonsens redningsmission, og selvom skuffelsen var tydelig, kunne danskeren dog også sagtens se lyspunkter efter nederlaget og kaldte All England for en "sindssygt fed oplevelse".

For det kan godt være, at der ikke er dansk islæt i søndagens All England-finale, men semifinalen kan meget vel vise sig som vendepunktet for Anders Antonsen, der de sidste mange måneder har kæmpet med en besværlig lyskeskade.

- Det var en sen affære, og det er det, jeg har knoklet vildt for. Det har været hårde tider, og jeg har tvivlet på mig selv mere end nogensinde før, om jeg kunne komme tilbage. Det var sindssygt godt, sagde Anders Antonsen til TV 2 Sport.

Finalen ved All England bliver en kinesisk duel mellem Antonsens banemand Shi Feng Li og vinderen af Denmark Open, Yu Qi Shi. Opgøret er sat til at begynde klokken 13.40, og du kan se med på TV 2 Sport.