Antonsen vinder overlegent mod kinesisk legende

Anders Antonsen tog en sikker sejr over Lin Dan, der blev slået i to klare sæt i Hong Kong Open.

Anders Antonsen slog torsdag eftermiddag Lin Dan ret sikkert. (Foto: Str © Scanpix)

På papiret så modstanden skræmmende ud, men på banen var Anders Antonsen ganske overlegen i karrierens første møde med den kinesiske badmintonlegende Lin Dan torsdag middag.

Ved Hong Kong Open gjorde danskeren kort proces mod den femfoldige verdensmester, der aldrig rigtigt kom ind i en kamp, som Antonsen vandt med 21-14, 21-11.

At dømme ud fra den aktuelle verdensrangliste burde der dog også være en pæn forskel i danskerens favør på de to spillere, selv om Lin Dans karriere-cv er voldsomt imponerende.

Hvor den 36-årige kineser aktuelt er nummer 17, er Anders Antonsen rangeret som verdens tredjebedste spiller, og danskeren tog da også hurtigt initiativet.

Lin Dan fulgte i virkeligheden kun med til 8-8 i første sæt, og da først Antonsen havde skabt hul, blev forspringet gradvist større.

Endnu mere udtalt var forskellen i andet sæt, hvor danskeren efter midtvejsopholdet gik fra 11-8 til 17-9.

Kort efter tilspillede han sig ti matchbolde ved stillingen 20-10 og udnyttede sin anden af slagsen.

I kvartfinalen venter et møde med verdens nummer seks, indoneseren Jonatan Christie. De to spillere har stået over for hinanden hele fire gange i 2019 og har vundet to gange hver.

Også Viktor Axelsen er videre efter en sejr i to sæt over malaysiske Daren Liew, mens Jan Ø. Jørgensen er ude.

Den danske badmintondouble Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen er også videre til kvartfinalen i Hong Kong Open efter at have besejret russiske Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov.

Damedoublen med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen leverede en overraskelse ved at sende de ottendeseedede sydkoreanere Kim So Yeong og Kong Hee Yong ud af turneringen.

Den danske duo vandt i to sæt med cifrene 21-13, 22-20.

/ritzau/