Astrup om semifinale-exit: 'Vi mister moralen efter første sæt'

Kim Astrup og Anders Skaarup tabte lørdag i semifinalen ved sæsonfinalen i Kina til Hiroyuki Endo og Yuta Watanabe fra Japan.

Kim Astrup og Anders Skaarup tabte moralen efter et knebent nederlag i første sæt mod Hiroyuki Endo og Yuta Watanabe. (Foto: ALEKSANDAR PLAVEVSKI © Scanpix)

Semifinalen ved sæsonfinalen i Kina blev endestationen for den danske double bestående af Kim Astrup og Anders Skaarup.

Makkerparret så ellers ud til at være på vej mod en overraskelse mod japanske Hiroyuki Endo og Yuta Watanabe, da danskerne gennem størstedelen af første sæt var i front med to-tre point.

Ved stillingen 18-16 til danskerne skærpede japanerne sig dog lige det ekstra, og derfor endte sættet også i hænderne på Hiroyuki Endo og Yuta Watanabe.

Den dukkert kom danskerne sig aldrig rigtig fra, siger Kim Astrup.

- Vi laver nogle dumme fejl i slutningen af første sæt, og så mister vi moralen lidt derfra, selv om vi havde haft godt styr på dem.

- Vi var ikke skarpe nok, men havde vi fået det første sæt, så føler jeg, at vi måske kunne have knækket dem. De spiller en god kamp, og det skal vi også huske at anerkende. Nu rykker vi et par pladser op ad verdensranglisten efter den her turnering, og vi kan godt være stolte over en semifinaleplads, siger Kim Astrup.

Har fungeret okay

Makkerparret rejste alene til sæsonfinalen i Kina, da der stadig ikke er fundet en ny landsholdsaftale mellem de bedste danske badmintonspillere og forbundet.

Ingen træner, fysioterapeuter eller stab hjalp derfor Kim Astrup og Anders Skaarup til semifinalen, men den specielle situation har, for nu, været til at håndtere.

- Vi har håndteret det godt, men vi kunne godt have brugt en til at komme med input, da det blev rigtig hårdt i dag. Vi har været gode til at tage ansvar, så det har været okay, siger Kim Astrup.

Facebook
Twitter