Axelsen drømmer om VM-guld: Giver kriller i maven at tænke på

Viktor Axelsen har tidligere vundet VM- og OL-bronze, nu håber han at vinde guld ved verdensmesterskabet.

Viktor Axelsen vinder her bronze ved OL i Rio 2016. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Viktor Axelsen har allerede prøvet en del i sin karriere, og det er en underdrivelse. Han er blot 23 år, men kan allerede se tilbage på en bronzemedalje ved både VM og OL.

Læg dertil at han også har vundet VM for hold, det såkaldte Thomas Cup, med det danske landshold, og så har man en fejende flot karriere. Nu håber han at tilføje en guldmedalje ved VM til sin samling:

- Det vil være en kæmpe drøm, der går i opfyldelse. Det vil komme op på siden af Thomas Cup og OL, så det giver selvfølgelig noget kriller i maven, når jeg tænker på det, siger Viktor Axelsen.

Store forventninger til sig selv

Verdensmesterskabet går i gang i starten af næste uge i Glasgow, og selvom der er store forventninger til tredjeseedede Axelsen udefra, så er det hans egne forventninger, der er sværest at håndtere.

- Men det er klart, at når der er forventninger – specielt fra mig selv – så er det med at håndtere det på en god måde. Det har jeg gjort tidligere, og jeg håber at kunne bruge nogle de erfaringer, så jeg kommer mentalt skarp indtil turneringen.

Axelsen har fået en fin lodtrækning ved VM, hvor han først i en potentiel semifinale står til at møde kendte kræfter som Lee Chong Wei eller Chen Long.

Danskerens første kamp ved VM spilles tirsdag den 22. august mod japanske Takuma Ueda.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve