Axelsen efter hård VM-lodtrækning: 'Klar til at give den en over frakken'

På trods af hård modstand føler Viktor Axelsen sig godt forberedt til at forsvare sin VM-titel i Kina.

Viktor Axelsen er velforberedt inden VM. EPA/MAST IRHAM (Foto: Mast irham)

Den danske verdensmester i badminton, Viktor Axelsen, har ikke fået foræret nogen nem vej til et forsvar af den VM-titel, han vandt for et år siden.

VM løber af stablen den 30. juli, og i første runde skal danskeren op mod portugisiske Duarte Nuno Anjo, der er useedet. Klarer Viktor Axelsen sig videre til kvartfinalen, så venter med stor sandsynlighed den forsvarende OL-vinder Chen Long, og senere vil det potentielt være All England-vinder Shi Yuqi eller Lin Dan.

Viktor Axelsen er dog fortrøstningsfuld inden det hele går løs. Sådan er gamet. Kun de små detaljer mangler i danskernes forberedelse.

- Jeg tror på mig selv og på, at jeg kan levere et godt resultat. Jeg har i hvert fald gjort, hvad jeg kan, så nu handler det om at fintune det hele, og så er jeg klar til at give den en over frakken, siger Axelsen.

- Det er både en svær og spændende lodtrækning - det kunne have været værre, for herresingle er en stærk kategori, så det er svært at få en god lodtrækning. Men jeg er okay tilfreds og jeg ved, at jeg skal spille op til mit bedste for at få en god start, siger Viktor Axelsen.

Undgår Momoto

Med VM-lodtrækningen undgår Viktor Axelsen at løbe ind i sin overmand fra Indonesia Open-finalen tidligere i juli, japanske Kento Momoto.

- Det er ganske okay. Jeg har haft det svært mod ham, så det er rart ikke at stå mod ham i en eventuel kvartfinale, hvis jeg skulle nå dertil, siger Axelsen.

- Hvis jeg havde stået til ham, så havde det selvfølgelig ikke været den fedeste lodtrækning, men samtidig er det Chen Long, som sandsynligvis vil stå der i stedet, og selv om han ikke har været godt kørende, så er jeg sikker på, at han nok skal spille ganske udmærket på hjemmebane, siger Viktor Axelsen.

VM starter den 30. juli i Nanjing, Kina.

FacebookTwitter