Axelsen efter sejr i dansk topopgør: 'En af de største oplevelser i min karriere'

Viktor Axelsen vandt fredag over Anders Antonsen og spillede sig i Denmark Open-semifinalerne.

Viktor Axelsen vandt over landsmanden Anders Antonsen fredag og spillede sig dermed i semifinalerne i Denmark Open. (Foto: claus fisker © Scanpix)

De to bedste i Danmark. Nummer fire mod nummer syv på verdensranglisten.

Der var lagt op til et brag af en badmintonkamp, da Anders Antonsen og Viktor Axelsen fredag mødte hinanden i kvartfinalen i Denmark Open.

Og spændingen i stormødet kunne ikke bare ses på banen, men også mærkes på stemningen i hallen i Odense Badminton Klub.

Viktor Axelsen vandt med cifrene 24-22, 21-12, og efter kampen var han ikke kun begejstret for sin sejr, men også for den medrivende atmosfære, som de danske tilskuere skabte.

- Det var enormt fedt. En kæmpe oplevelse. Jeg vil gå så langt som at sige, at det var en af de største oplevelser i min karriere.

- Jeg tror ikke, jeg nogensinde har oplevet en federe stemning til Denmark Open. Det var fuldstænding fantastisk. Det er en oplevelse, jeg aldrig vil glemme.

Viktor Axelsen kom bagud 15-9 i første sæt, men fik kæmpet sig tilbage og vandt sættet 24-22. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Med sejren fik Viktor Axelsen revanche fra sidste år, hvor han blev slået ud af turneringen af Antonsen i anden runde.

Axelsen har ellers ikke haft den optimale forberedelse til Denmark Open, da han har været igennem en skadespause på fire måneder på grund af et forstadie til en diskusprolaps i lænden.

Det er blot en måned siden, at Viktor Axelsen gjorde comeback efter sin skade.

- Inden den her turnering, vidste jeg godt, at jeg rent spillemæssigt ikke var tilbage på mit højeste niveau endnu. Men jeg håbede, at det kunne komme i løbet af turneringen. Og det synes jeg, det gjorde i den her kamp. I hvert fald i store glimt.

- Jeg rigtig glad og tilfreds. Anders er en af de bedste spillere i verden, så jeg er enormt stolt af min præstation.

Særligt i slutningen af første sæt fandt Viktor Axelsen, som er tidligere verdensmester, storspillet frem.

Anders Antonsen var foran 15-9 og tilspillede sig to sætbolde, men Axelsen fik kæmpet sig tilbage i sættet, som han endte med at vinde 24-22.

- Da jeg var bagud, tænkte jeg, at jeg skulle forsøge at gøre pointene hårde og få så mange bolde over nettet som overhovedet muligt. Jeg ville dø med skoene på.

- Og lige pludselig fik jeg ét point, så to, og til sidst lykkedes det at kæmpe mig tilbage.

Anders Antonsen slog sidste år Viktor Axelsen ud af anden runde i Denmark Open, men i år måtte han se sig slået af Axelsen i turneringens kvartfinale. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Imens at første sæt var en utrolig tæt affære, blev andet sæt mere ensidigt. Den tabte føring i første sæt lod til at slå Anders Antonsen en smule ud af kurs.

- Jeg hæfter mig meget ved første sæt. Det er det, der er sværest at sluge. Jeg kastede meget energi i første sæt, og jeg var ikke helt i stand til at refokusere bagefter, siger Anders Antonsen.

- Viktor spillede rigtig godt. Og med skuffelsen fra første sæt, som stadig sad lidt i hovedet og kroppen, var jeg ikke helt i stand til at spille godt nok i andet sæt.

En positiv rivalisering

Sidste år var det Anders Antonsen, der nåede semifinalen i Denmark Open som den eneste dansker. I år er Axelsen den eneste dansker, der er nået til finaleweekenden i Odense.

Man kunne fristes til at kalde det en dansk rivalisering. En dansker-dyst i badminton-eliten. Men at de er to danskere, som begår sig i verdenstoppen, er med til at løfte dem begge, mener Antonsen.

- Det er specielt at gå op ad hinanden hver eneste dag og bruge hinanden som træningspartnere, men samtidig er der historier i medierne, der prøver at sætte os op mod hinanden og skabe en form for rivalisering, siger Anders Antonsen.

- Men vi bruger hinanden positivt. Vi bruger hinanden til motivation.

- Nu fungerer det jo sådan, at jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan for at slå ham, næste gang vi skal mødes. Så kan det være, jeg vinder, og så vender den rundt igen, så vi løfter hinanden.

Viktor Axelsen skal lørdag spille semifinale mod femteseedede Chen Long fra Kina.

Kampen er programsat som dagens sidste på bane et i Odense. Kampstart forventes omkring kl. 15.