Axelsen fik pludselig privatlektion af amerikansk superstjerne: 'Han er jo en fantastisk atlet'

Den danske badmintonspiller kan lære meget af basketballspillere, fortæller han.

(Foto: © Ida Marie Odgaard og José Luis Villegas © Scanpix Collage: Maria Eriksen Volthers)

Selvom man er verdens bedste badmintonspiller og på den måde er rimelig selvkørende, er Viktor Axelsen ikke bleg for at tage imod råd fra andre. Heller ikke når det gælder en helt anden sportsgren.

Mandag befandt danskeren sig nemlig ved et tilfælde i samme træningshal som superstjernen Steph Curry. Og det udløste en hyggelig stund mellem den amerikanske basketballspiller og den danske badmintonstjerne, to af verdens bedste i hver deres disciplin.

- Det var fedt. Det var et rigtig venligt team, han havde med, og det var sjovt at snakke med ham og se, hvordan han trænede. Han er jo en fantastisk atlet, og det var fedt at mærke, at han også var et sødt menneske, fortæller Viktor Axelsen til DR Sporten.

Men selvom man er en stor stjerne i Danmark, Asien, og hvor end badminton nu er stort, er det ikke tilfældet i USA.

Derfor skulle Viktor Axelsen først introduceres, før han kunne være på fornavn med NBA-spilleren.

- Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke tror, han vidste, hvem jeg var, før han kom til NAS (sportskompleks i Dubai, red.). Men jeg ved, at han og hans team blev forklaret, hvem jeg var.

- Vi trænede på baner lige ved siden af hinanden, og så havde de set lidt film på Youtube af mig, så de kunne se, hvad det drejede sig om. De var interesseret i mig og syntes også, at det var spændende, siger danskeren, der er nummer ét på verdensranglisten.

Flere ligheder end man regner med

Det blev ikke til en badmintonkamp mellem de to. Men der var plads til råd den anden vej, da Axelsen fik en lektion fra den bedste tre-point-skytte i NBA-historien.

35-årige Steph Curry har scoret flest tre-pointer i ligaens historie, mens han har den næstbedste scoringsprocent bag tre-pointslinjen med 42,8 procent.

- Det var kun mig, som nåede at få lidt fif. Efter min træning var jeg ovre og skyde lidt med ham, hvor han viste, hvordan man scorede fra tre-pointslinjen, siger Viktor Axelsen.

Selvom en privatlektion med Steph Curry er en ære, er der ikke meget, Viktor Axelsen kan tage med fra skudtræningen ind i sit badmintonspil. Men han sætter streg under, at der alligevel er meget, han kan lære af de høje atleter fra NBA.

Steph Curry (tv) bruger nogle dage på at træne op til den kommende NBA-sæson på det samme sportskompleks i Dubai, som Viktor Axelsen bruger til daglig. Derfor rendte de tilfældigvis ind i hinanden mandag. (Foto: © Viktor Axelsen - Instagram)

Selv er den 29-årige dansker blandt de højeste badmintonspillere i verdenseliten med sine 194 centimeter. Steph Curry måler, i basketball-termer beskedne, 188 centimeter.

Begge har de altså det til fælles, at de har en lang krop, som skal bevæge sig hurtigt rundt på banen, og de to ting hænger ikke altid sammen. Derfor har Axelsen set Youtube-klip af flere NBA-spillere for at tage ved lære af, hvordan de får kroppen hurtigt i omdrejninger.

- Jeg har været enormt inspireret af den måde, som de bevæger sig på, fordi de er superhøje ligesom jeg selv. Så det var fedt at se i praksis, hvordan han trænede, og det var inspirerende.

- Der er nogle ligheder i bevægelsesmønstrene, da vi begge skal arbejde eksplosivt. Du skal arbejde nede i benene i et stykke tid, og så skal du kunne eksplodere derfra og kunne hoppe i luften. Rent fysiologisk er der flere ligheder, end man lige regner med, fortæller danskeren.

Der er god tid for Axelsen til at studere flere Youtube-klip af basketballspillere. Den danske verdensetter spiller nemlig først næste turnering om to uger, hvor han deltager i Arctic Open i Finland.