Axelsen og Jan Ø. tørner sammen i Barcelona

Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen mødes i kvartfinalen ved Spain Masters. Vinderen kan møde endnu en dansker.

Danskermøde forude med Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen skal mødes i kvartfinalen i badmintonturneringen Spain Masters.

Det står klart, efter at de begge vandt deres kampe i anden runde torsdag.

Jan Ø. Jørgensen, der er tredjebedste dansker på verdensranglisten, lagde ud med at besejre russiske Sergey Sirant 21-14, 21-9 i hallen i Barcelona.

Lidt senere fulgte Axelsen, Danmarks næstbedst rangerede spiller i verden, op med at sende franskmanden Brice Leverdez ud.

Axelsen brugte 34 minutter på at besejre Leverdez 21-11, 21-15.

Viktor Axelsen fører den interne duel med Jan Ø. Jørgensen. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Nyt danskermøde kan vente forude

Jan Ø. Jørgensen og Viktor Axelsen har mødt hinanden syv gange i karrieren. Axelsen har vundet de fire, mens den seks år ældre modstander har vundet tre.

Endnu et danskermøde kan vente for vinderen af duellen mellem Jørgensen og Axelsen. Hvis verdensranglistens nummer 20, Rasmus Gemke, slår malaysiske Liew Daren, møder han en af sine landsmænd i semifinalen.

Den eneste tilbageværende dansker i damesingle, Julie Dawall Jakobsen, tabte torsdag i anden runde i to sæt til Busanan Ongbamrungphan fra Thailand.

Heller ikke i damedouble vil der være dansk repræsentation i kvartfinalerne.

Doubler med succes

Til gengæld er Anders Skaarup og Kim Astrup stadig med i herredouble, efter at de torsdag besejrede et useedet par fra Sydkorea i tre sæt. Skaarup og Astrup er selv seedet som nummer fire.

Og i mixeddouble er Mathias Bay-Smidt og Rikke Søby Hansen klar til kvartfinalemødet med russerne Vladimir Ivanov og Ekaterina Bolotova efter en sejr over et tysk par i tre sæt.

/ritzau/