Axelsen vandt søndag Thailand Open: Så hvorfor i alverden starter turneringen forfra i dag?

Viktor Axelsen vandt søndag Thailand Open. På grund af corona starter turneringen i dag forfra i en ny udgave.

Viktor Axelsen vandt søndag Thailand Open. Men blot to dage efter er turneringen begyndt igen. På grund af coronakrisen skal den samme turnering spilles to gange i træk. (Foto: handout © Scanpix)

Viktor Axelsen fik en perfekt indledning på 2021, da han søndag strøg til tops ved Thailand Open.

Den tidligere danske verdensmester afgav kun et enkelt sæt i hele turneringen på vejen til finaletriumfen over Hongkongs Ng Ka Long Angus.

Viktor Axelsen lukkede og slukkede dermed Thailand Open, da han søndag fik guldmedaljen hængt om halsen. Men nu starter turneringen forfra.

I dag – bare to dage efter Axelsens finalesejr – begynder Thailand Open igen. Og Viktor Axelsen skal nu forsøge at genvinde sin Thailand Open-titel.

Den er god nok. Det er ikke corona-kulleren, der har givet dig hallucinationer eller deja-vu. I dag går det løs igen, når spillerne tager hul på en ny udgave af Thailand Open.

På grund af coronakrisen har der siden marts kun været afholdt to turneringer på sportens øverste niveau, World Touren.

Så nu hvor det langt om længe er lykkes igen at samle verdens bedste badmintonspillere til en World Tour-turnering, har Det Internationale Badmintonforbund, BWF, besluttet, at afholde den samme turnering to gange i træk.

Ved at afholde to udgaver af Thailand Open lige efter hinanden kan BWF holde spillerne i den samme corona-boble i Bangkok, i stedet for at de skulle flyve videre til en ny turnering og en ny boble.

En stolt Viktor Axelsen med Thailand Open-guldmedaljen om halsen for to dage siden. Allerede på søndag bliver der fundet en ny Thailand Open-vinder. (Foto: handout © Scanpix)

Comeback med manér

Viktor Axelsen må altså tage guldmedaljen af, samle ketsjeren op igen og forsøge at vinde Thailand Open på ny.

- Vi må ikke tage for givet, at vi bare kan køre videre på det til næste uge. Vi skal fortsætte det gode arbejde i uge to, sagde Viktor Axelsens cheflandstræner, Kenneth Jonassen, efter søndagens sejr.

Sidste uges Thailand Open var på grund af corona og skader Axelsens første turnering i ti måneder. Hans seneste turneringdeltagelse før Thailand Open-triumfen var All England tilbage i marts 2020, som Axelsen også vandt.

- Jeg er virkelig glad og selvfølgelig stolt. Jeg var i en lidt mærkelig situation inden denne turnering, sagde Axelsen i det officielle vinderinterview efter finalen.

Med weekendens sejr er Axelsen nu oppe på ti World Tour-titler i karrieren.

Med sejren fulgte samtidig en præmiecheck på 430.000 kroner.

Med sejren i Thailand Open i sidste uge er Viktor Axelsen nu ubesejret i over et år. En stime, han skal forsøge at forsvare i denne uges nye udgave af Thailand Open. (Foto: handout © Scanpix)

Direkte dansk duel om sæsonfinalen

Mens Viktor Axelsen nu skal forsøge at gentage sidste uges succes, får andre danske badmintonspillere chancen for at forbedre deres resultater.

Anders Antonsen skuffede i sidste uges Thailand Open ved at ryge ud allerede i første runde. I den nye udgave af Thailand Open har han derfor meget på spil.

Anders Antonsen og Rasmus Gemke, som også er med ved Thailand Open, er nemlig endt i direkte dansk duel om en plads i 2020-sæsonfinalen. Kun 200 point adskiller dem på verdensranglisten, så den spiller, der når længst i denne uges Thailand Open, kommer med i sæsonfinalen – den anden gør ikke.

Anders Antonsen (tv) og Rasmus Gemke (th) er i direkte duel om en dansk plads ved sæsonfinalen. (Foto: Claus Fisker © Scanpix / Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Med titlen søndag sikrede Axelsen sig sin kvalifikation til sæsonfinalen for sæsonen 2020, som spilles forsinket på grund af coronakrisen.

Sæsonfinalen spilles i næste uge og afholdes ligesom de to Thailand Open-turneringer i Bangkok.

Spillerne lever under strenge corona-restriktioner på deres hotelværelser i Bangkok. De lagde ud med tre dages total isolation før den første Thailand Open-turnering, men må nu forlade værelserne. Dog kun for at træne eller spille kamp.

Både Kina og Japan har valgt at blive væk fra turneringerne grundet corona-udfordringerne i de respektive lande.

Verdensrangslistens nummer et, Kento Momota, er en af flere japanske og kinesiske verdensstjerner, som har meldt afbud til turneringerne i Thailand. (Foto: Vincent kessler © Scanpix)

Danmarks brogede tirsdag i Thailand

Da anden udgave af Thailand Open i dag blev skudt i gang, spillede både Antonsen og Gemke sig videre fra første runde. Det samme gjorde Hans-Kristian Vittinghus.

Tirsdag var også en række danske doubler i aktion.

Bedste gik det for damedoublen med Alexandre Bøje og Mette Poulsen, der vandt i to sæt over et useedet par fra Singapore.

Niclas Nøhr og Amalie Magelund er til gengæld ude af turneringen efter et nederlag i to sæt til et indisk par.

Samme skæbne led herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen.

Viktor Axelsen tager guldmedaljen af og tager hul på første runde onsdag, hvor han møder canadiske Jason Anthony Ho-Shue.

FacebookTwitter