Axelsen vender tilbage for fuld styrke

Efter fire måneder på skadesbænken er Viktor Axelsen i næste uge med ved China Open.

Viktor Axelsen knyttede næven ved All England i marts, da han vandt sølv kort inden sin skadespause. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Den tidligere verdensmester Viktor Axelsen trak i maj stikket fra spillet og har ikke været på badmintonbanen siden. Først drillede en fodskade i slutningen af 2018, så var han plaget af allergi, og i maj flød bægeret over, da han fik et forstadie til en diskusprolaps i lænden.

Nu er ryggen og Axelsen så klar til kamp, hvor første prøve meget passende bliver turneringen af næsten samme navn som spilleren: VICTOR China Open, der spilles i Changzhou i nærheden af Shanghai i næste uge. Nærmest hjemmebane for den kinesisktalende og enormt Kina-populære badmintonspiller.

- Det bliver fedt at komme i gang, og jeg nyder virkelig at spille i Kina. Lige nu er der ikke noget bøvl med kroppen, og jeg er som udgangspunkt tilbage for fuld styrke og kan deltage i alle turneringer, siger Axelsen.

Svingende spil

Siden triumferne ved VM og sæsonfinalen i 2017 har spillet været svingende med både sejre og nedture, men nu er der altså lys forude for badmintonspilleren.

- Træningen de sidste par uger har været god, og jeg er kommet godt i gang igen. Jeg har ikke misset en træning de sidste par uger, hvilket er meget positivt, hvis man kigger på mit sidste halve år, lyder det fra Axelsen.

Om spillet stadig er svingende, er svært at svare på for Axelsen, der ikke har været rigtigt i kamp, siden han spillede Sudirman Cup sammen med resten af det danske landshold i maj.

- Jeg kender ikke helt mit niveau, før jeg har været i kamp, det er trods alt noget andet at spille turnering end at træne. Men jeg er godt tilfreds med, hvor jeg er, og vigtigst af alt så har jeg ikke haft ondt i ryggen de sidste par uger.

Overhalet af Antonsen

Skadespausen og den manglende turneringsdeltagelse har mundet ud i, at en anden dansker har passeret Axelsen på verdensranglisten. Anders Antonsen har haft et forrygende 2019, så derfor viser ranglisten nu tallet fire ud for Antonsens navn, mens et syvtal står ved Axelsens.

- Det har været naturligt for mig at blive overhalet, når nu jeg har været ude i nogle måneder. Anders har gjort det rigtig godt, så det er superfortjent, at han ligger nummer fire. Jeg har ikke brugt særligt meget energi på det, lige nu fokuserer jeg på at komme tilbage og ikke på andres ranglisteplacering, siger Axelsen.

Fokus på sig selv og sit comeback tager Axelsen også med sig ind i de første par turneringer – først i Kina og lidt senere i Sydkorea.

- Mit håb er at spille uden smerter i ryggen og føle, at jeg bevæger mig i den rigtige retning. Jeg har ikke sat nogle resultatmål, fordi jeg har været ude så længe og ikke ved, hvordan kroppen er til turneringer.

- Selvfølgelig tager jeg ikke bare ud og tænker, det er fedt at være med. Jeg er med for at vinde, men jeg bekymrer mig ikke om et decideret resultatmål lige nu, fortæller badmintonspilleren.

China Open spilles fra den 17. september til den 22. september. Viktor Axelsen møder i første runde japaneren Kanta Tsuneyama.

Facebook
Twitter