Axelsen vinder japansk turnering for første gang efter hård finale

Viktor Axelsen vandt søndag Japan Masters efter en dramatisk finale i to sæt.

Viktor Axelsen har nu også vundet Japan Masters for første gang i karrieren.(Arkivbillede) (Foto: © Str, Ritzau Scanpix)

Han har vundet det meste, Viktor Axelsen.

Men søndag morgen dansk tid tilføjede han et trofæ til sit bugnende pokalskab, som han ikke havde i forvejen.

For med en sejr i to sæt med cifrene 22-20 og 21-17 besejrede den danske badmintonstjerne kinesiske Shi Yuqi i finalen ved Japan Masters i Kumamoto og vandt dermed turneringen som den første nogensinde, da det var første gang, at den blev afholdt.

Japan Masters er en såkaldt Super 500-turnering, der er badmintonsportens tredjehøjeste turneringsniveau. Det er Viktor Axelsens sjette turneringssejr i 2023.

I søndagens finale måtte den danske verdensetter dog kæmpe hårdt for sejren mod Shi Yuqi, der er nummer syv på verdensranglisten. Kineseren har været velspillende gennem hele turneringen, mens Axelsen fortsat kæmper for at komme i topform efter den skade, der holdt ham ude i oktober og begyndelsen af november.

Ikke desto mindre var det den førsteseedede dansker, der kunne strække armene i vejret efter en lang og hård finale. Dermed blev Axelsens comebackturnering altså lidt af et triumftog.

Hårdt første sæt med lange dueller

Kampens første sæt endte med at blive en lang affære med adskillige af de helt lange dueller, som virkelig trak tænder ud rent fysisk hos begge spillere.

Viktor Axelsen fik egentlig en glimrende begyndelse på kampen og første sæt og dominerede i de fleste aspekter af duellerne. Derfor kom danskeren da også relativt hurtigt foran ganske komfortabelt, og faktisk var han foran med hele 11-5 ved intervallet i første sæt.

Men herfra slog fjerdeseedede Shi Yuqi igen. Kineseren fik helt anderledes styr på sit offensive spil og fik held til at flytte Axelsen rundt på banen. Og det hjalp hurtigt for kineseren. Også på pointtavlen.

Kineseren åd sig tættere og tættere på Axelsen, og pludselig var danskerens føring kun på ét point ved stillingen 11-10 til danskeren. I resten af sættet var det helt tæt, og derfor skulle de to spillere da også bruge lidt ekstra point for at få sættet afgjort. Men i de afgørende bolde viste Axelsen sig skarpest, og han sikrede sig sættet med cifrene 22-20.

Shi Yuqi er nummer syv i verden og pressede søndag Viktor Axelsen til det yderste. (Foto: © WEIXIANG LIM, Ritzau Scanpix)

En kamp på fysikken

Andet sæt lignede første sæt på de fleste parametre. Forskellen var bare, at andet sæt var helt tæt fra start til slut.

Den ene lange duel afløste den anden, og det var tydeligt at se på de to duellanter, at fysikken og formen for alvor blev testet. Omvendt så det også ud som om, at de to spillere havde det sjovt undervejs. For de fik virkelig lov at folde sig ud og vise badminton i verdensklasse i et højt tempo.

Viktor Axelsen var foran med et enkelt point ved intervallet med stillingen 11-10. Men herefter skiftedes de to til at have føringen, der dog aldrig var på mere end et enkelt point.

Turneringen i Kumamoto markerede Viktor Axelsens comeback, efter en fodskade har holdt ham ude siden oktober. (Foto: © Claus Fisker, Ritzau Scanpix)

Men mod slutningen af sættet hev verdens bedste badmintonspiller et par utrolige slag frem, og krydret med lidt hjælp fra videodommer-systemet slog Axelsen pludselig et afgørende hul ved stillingen 20-17.

Herfra svigtede danskeren ikke, og han udnyttede sin første matchbold og vandt sættet 21-17 og dermed kampen i to sæt.

I næste uge er Viktor Axelsen tilmeldt Super 750-turneringen China Masters i kinesiske Shenzhen. Sæsonens sidste helt store mål venter dog først i december, når sæsonfinalen bliver spillet fra den 13. til den 17. decemberi Hangzhou i Kina.