Axelsens konkurrent hepper hjemme fra sofaen: ’Han kan uden tvivl vinde All England’

Japansk superstjerne venter Viktor Axelsen i finalen ved All England.

Anders Antonsen tror på en dansk sejr i All England-finalen, men mener også, at Kento Momota er lille favorit.

Normalt er Anders Antonsen og Viktor Axelsen konkurrenter inde på badmintonbanen, men søndag håber Antonsen i den grad på en dansk sejr.

For her står Viktor Axelsen i finalen ved All England. Modstanderen er verdensranglistens nummer et, Kento Momota.

- Jeg skal sidde hjemme på sofaen og heppe. Det er bare stængerne op, og så håber jeg på en fed badmintonkamp, siger Anders Antonsen fra lejligheden hjemme på Vesterbro.

Herunder kan du se Viktor Axelsen spille sig i finalen ved All England.

I slutningen af januar vandt Anders Antonsen selv over den japanske superstjerne. Og derfor ser han også fine muligheder for Viktor Axelsen i søndagens finale.

- Det er et svært puslespil at løse. Han skal ikke nødvendigvis slå ham på samme måde, som jeg gjorde, siger Anders Antonsen og fortsætter.

- Det handler om at være god på dagen, og så skal alle ting bare klappe. Det handler om, at du er villig til at spille lange dueller, for Momota er klar til at spille dig rundt på banen i højt tempo længe. Det er vigtigt, at Viktor Axelsen er forberedt på dét. For det kommer til at blive hårdt og til tider frustrerende at samle point sammen.

En mental barriere

Kento Momota og Viktor Axelsen har mødt hinanden 12 gange. Ti gange er det endt med en japansk sejr.

Derfor er statistikken umiddelbart ikke på danskerens side før opgøret. Men det skal Viktor Axelsen forsøge at glemme, forklarer Anders Antonsen.

- Det handler om, at Viktor Axelsen selv tror på det. For han har uden tvivl evnerne til at slå ham. Jeg sad selv i hallen og så Axelsens semifinale lørdag, og der spillede han noget af det bedste, som jeg har set længe. Derfor tror jeg mest af alt, at det er en mental barriere, der skal overvindes. For han har uden tvivl spillet til at slå ham, lyder det fra Antonsen.

Anders Antonsen og Viktor Axelsen har mødt hinanden fire gange i seniorsammenhæng. Det er endt med to sejre til hver. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Samtidig håber han, at Viktor Axelsen kan have tankerne på Antonsens sejr over verdensetteren. For Antonsen er blot nummer 13 på verdensranglisten, mens Axelsen er nummer seks og tidligere verdensmester.

- Min sejr over Momota viser, at han er menneskelig. Det er vigtigt, at han husker det, når kampen begynder at blive hård. Og jeg vil naturligvis blive superglad, hvis han kan bruge min sejr over Momota til noget i dagens finale, siger Antonsen.

Finalekampen i All England mellem Viktor Axelsen og Kento Momota er programsat til at starte klokken 17.40 søndag.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter