Badminton Danmark-direktør: 'Ærgerligt hvis spillere bryder med eliteprogam'

Direktøren i Badminton Danmark, Bo Jensen, forklarer, at det er frivilligt, om de bedste danske badmintonspillere vil deltage i eliteprogrammet.

Viktor Axelsen og de andre danske badmintonstjerner forhandler med Badminton Danmark om en ny aftale for deltagelse i eliteprogrammet. (Foto: Toshifumi Kitamura © Scanpix)

Deltagelse i Badminton Danmarks eliteprogram for de bedste badmintonspillere er frivillig, og har man lyst til at gå egne veje og bryde ud af systemet, så er man velkommen til det.

Det fortæller Bo Jensen, der er direktør i Badminton Danmark, i kølvandet på, at Danmarks bedste badmintonspiller, Viktor Axelsen, onsdag fortalte, at han ikke er afvisende overfor på et tidspunkt at bryde med Badminton Danmark og blandt andet selv stå for sin træning.

Direktøren vil ikke kommentere på de konkrete udtalelser fra Viktor Axelsen, men han fortæller, at skulle elitespillere få lyst til at gå egne veje, så vil Badminton Danmark respektere en sådan beslutning.

- Det vil til enhver tid stå spillerne frit for, hvis de har været en del af eliteprogrammet i en årrække, og så på et tidspunkt vælger at sige ”jeg tror på, at jeg kan gøre det bedre selv” eller ”jeg tror på, der er en anden vej, der er bedre for mig”, siger Bo Jensen.

Direktøren understreger dog, at han mener, det vil være en skam, hvis der i fremtiden skulle være atleter, der vælger at springe fra eliteprogrammet.

- Det vil selvfølgelig være ærgerligt, for vi tror på, at vores tilbud, i form af eliteprogrammet, er den bedste måde at skaffe internationale resultater på, siger Bo Jensen.

Den gamle aftale opsagt

Badminton Danmark opsagde med udgangen af august en aftale med Danske Elitesportsudøveres Forening om badmintonforbundets eliteprogram.

Aftalen er en forudsætning for, at badmintonspillerne kan spille på landsholdet og at spillerne modtager træning af Badminton Danmarks trænerteam.

Bo Jensen forklarer, at forbundet opsagde den gældende aftale, der ellers løb til 2020, fordi den var for uklar og håbet er, at forhandle en ny og præcis aftale på plads.

- Helt generelt handler det om, at vi har en aftale i dag, som Badminton Danmark har opsagt, fordi aftalen på flere punkter er uklar og upræcis, og giver anledning til vidt forskellige fortolkninger af både rettigheder og forpligtigelser i forbindelse med spillernes deltagelse på det nationale træningscenter og det tilhørende eliteprogram, siger Bo Jensen.

På grund af opsigelsen af den gamle aftale, der løber indtil 30. november, skal Badminton Danmark forhandle en ny aftale med spillerne.

Skulle det ende med, at en eller flere af de danske badmintonspillere bryder med forbundet, så skal de indfinde sig med ikke at kunne deltage ved VM og OL, da det er forbundet der udtager landsholdet til disse turneringer.

Viktor Axelsen vandt verdensmesterskabet i 2017. Fredag udkommer Viktor Axelsens bog, der hedder ’Den danske drage’.

Facebook
Twitter