Badminton-DM uden Axelsen: Der er andre end Viktor

DM i badminton uden Viktor Axelsen kan blive en spændende affære i herresingle, mener sportschef.

Anders Antonsen stiller op ved DM i badminton i Aarhus. (Foto: Isaac Lawrence © Scanpix)

Ingen Viktor Axelsen.

Det er kendsgerningen, når DM i badminton skydes i gang i dag i Aarhus. Den danske verdensmester har meldt afbud på grund af en skade, han pådrog sig under Indonesia Open.

Spørgsmålet er så, om aarhusianerne alligevel vil strømme til Ceres Park & Arena, hvor mesterskaberne foregår, nu hvor en af landets største idrætspersonligheder er fraværende.

Ifølge Badminton Danmarks sportschef Jens Meibom er der dog al mulig grund til at drage til Aarhus for at se god badminton.

- Vi er virkelig ærgerlige over, at vi ikke kan præsentere Viktor for vores fans og andre interesserede i Aarhus. Men Viktor har jo pådraget sig en skade i anklen, som er en relativ alvorlig skade, så der var ikke tvivl om, hvorvidt han skulle spille, siger Meibom.

Ikke den eneste

Det er der til gengæld andre, der skal. Og de skal nok løfte kvaliteten ved mesterskaberne, mener sportschefen.

- Viktor er ikke den eneste, der har haft gode resultater på det seneste. Der kommer jo en hel række verdensklassespillere til Aarhus. Det er også interessant at se de unge i forhold til, hvordan de klarer sig mod de mere rutinerede, siger Meibom.

Ud over Axelsen er også Jan Ø. Jørgensen skadet. Derfor er Hans-Kristian Vittinghus en af favoritterne til at vinde DM-guldet. Men den vurdering vil Meibom gerne nuancere.

- Det er ikke nødvendigvis Vittinghus, der vinder. Vittinghus, Anders Antonsen, Emil Holst og Rasmus Gemke er de højest seedede. Alle fire vil kunne kæmpe om sejren, siger Meibom og fortsætter:

- Herredouble-rækken er interessant, fordi vi har fire gode par, så man kan se frem til at få nogle spændende gode kampe.

DM i badminton starter i dag og slutter lørdag.

FacebookTwitter