Badminton-præsident forsvarer omstridt regel: 'Den skal testes på højeste niveau'

Ny og omdiskuteret serveregel skal stå sin første store prøve under All England. Og det er en god idé, mener Poul-Erik Høyer.

Viktor Axelsen har været særdeles kritisk i forhold til den nye serveregel. Foto: Stine Tidsvilde og Christian Liliendahl, Scanpix

1,15 meter over jorden. Det er den tilladte servehøjde for badmintonspillerne, når de i morgen tager hul på verdens ældste turnering, All England.

Det Internationale Badmintonforbund, BWF, med danske Poul-Erik Høyer i spidsen som præsident vedtog sidste år, at man ville indføre nye serveregler i en testperiode. Og det er ifølge Poul-Erik Høyer sket med spillernes mandat.

- Reglen er kommet efter et ønske fra spillere og trænere om en mere objektiv standard for dommerkendelser.

- Vi nedsatte en trænergruppe, som skulle kigge på, hvordan vi kunne skabe en mere objektiv bedømmelse i kampsituationen. Og det her var så deres forslag.

Skarp kritik fra spillerne

Men selvom reglen altså skulle være opstået efter ønske fra spillerne, har de mildt sagt givet initiativet en lunken modtagelse.

Viktor Axelsen luftede i løbet af efteråret stor utilfredshed med reglen, og selveste Lin Dan udtrykte sig ligeledes i skarpe vendinger under det netop afviklede German Open, som var den første turnering, hvor reglen blev anvendt.

Og Poul-Erik Høyer forstår spillernes reaktion:

- Som tidligere spiller har jeg fuld forståelse for, at man skal vænne sig til det. Det er klart, at der vil være en umiddelbar og negativ reaktion, men man vænner sig til nye regler.

Selvom badminton-præsidenten udtrykker forståelse for den kølige modtagelse, synes han stadig, at det er en god idé at benytte reglen under så hæderkronet en turnering som All England.

- Vi er nødsaget til at teste reglen på højeste niveau, så vi er klar til en OL-kvalifikation. Ellers ved vi ikke, hvad der fungerer. Det, at vi bruger reglen under All England, er ikke ensbetydende med, at den ikke kan justeres.

Spillernes mening er vigtig

I jagten på at få skabt så objektive og standardiserede dommerkendelser som muligt, er spillernes mening vigtig, ifølge Poul-Erik Høyer:

- Jeg håber, spillerne vil være med til at skabe mere objektivitet i dommene. Og derfor er det også vigtigt, at de kommer med deres input. Hvad er de tilfredse med, og hvad er de utilfredse med?

Derfor hviler manges øjne på det forestående All England og spillernes modtagelse af den nye regel.

Badminton-præsidenten er nogenlunde fortrøstningsfuld forud for turneringen:

- Jeg håber, at vi vil opleve, at det fungerer.

Den nye serveregel testes i første omgang i en prøveperiode frem til november 2018.

Facebook
Twitter