Badmintondouble får vigtig sejr i sæsonfinalen: 'Fedt at slå den sidste bold ned'

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen kom et skridt nærmere avancement fra gruppespillet ved sæsonfinalen.

Kim Astrup (tv.) og Anders Skaarup Rasmussen (rødt) har nu vundet og tabt en kamp ved sæsonfinalen. (Foto: ALEKSANDAR PLAVEVSKI © Scanpix)

Den danske herredouble Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen hentede torsdag en vigtig sejr ved sæsonfinalen i badminton.

Den danske double vandt 21-17, 21-19 over kineserne Han Chengkai og Zhou Haodong, der ligger nummer ti på verdensranglisten og er fjerdeseedet ved sæsonfinalen i Tianhe.

Astrup og Rasmussen kan nu begynde at drømme om en semifinale.

Sejren betyder nemlig, at doublen har en sejr i to kampe.

De to øvrige par i danskernes gruppe, favoritterne Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo og de forsvarende verdensmestre, Li Junhui og Liu Yuchen, har ligeledes en sejr hver.

- Det var en fed sejr for os. Vi var lidt slukøret efter i går, (onsdag, red.) fordi det var en af de få gange, hvor vi har haft chancen for at lukke kampen mod verdens nummer et, siger Anders Skaarup Rasmussen med henvisning til deres nederlag til Gideon og Sukamuljo.

- Det er ikke sikkert, det var det kønneste spil, men det var rigtig fedt at slå den sidste bold ned.

Mutters alene

På grund af konflikten mellem forbundet Badminton Danmark og spillerne er Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen har derfor ikke nogen trænere på sidelinjen i sæsonfinalen, som de plejer.

- Det betyder, at vi står på egne ben og skal klare det hele selv, men vi får lavet justeringer i løbet af kampen på egen hånd, og det vendte faktisk momentum i andet sæt, siger Anders Skaarup Rasmussen.

Astrup og Rasmussen møder verdensmestrene Li Junhui og Liu Yuchen fra Kina i sidste gruppekamp fredag, og her skal danskerne finde det samme spil frem igen.

- Vi har hele tiden vidst, at hvis vi skal have nogen chance for at gå videre, så skal vi nok vinde to kampe. Så opgøret i morgen (fredag, red.) bliver vores helt store finale, siger Skaarup Rasmussen.

- Den bevægelse og energi vi havde på banen i dag (torsdag, red.), skal vi vise igen i morgen (fredag, red).

To af gruppens fire par avancerer til semifinalerne.

FacebookTwitter