Badmintonlandstræner om regelændringer: Det er en joke

Landstræneren i badminton, Kenneth Jonassen, frygter korte kampe på 15 minutter, hvis nye regler bliver vedtaget.

Viktor Axelsen kan komme til at spille kortere kampe. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Det Internationale Badmintonforbund, BWF, har i dag udsendt et forslag til omfattende ændringer i badminton.

Forslaget indebærer blandt andet, at pointsystemet ændres, så man i stedet for tre sæt til 21 point i stedet spiller bedst af fem sæt til 11 point.

Derudover skal der ifølge forslaget være færre muligheder for trænerne til at coache spillerne, og den nye servehøjde skal være 1,15 meter.

Alt sammen initiativer, der skal gøre spillet og kampene hurtigere.

Men det er en udvikling, den danske landstræner, Kenneth Jonassen, ikke bifalder.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at man hele tiden ændrer vores scoringssystem; at man på intet tidspunkt tænker på det lange perspektiv, siger Kenneth Jonassen.

- Jeg synes, at det på nogle områder er ved at være en joke, at man ca. hver syvende år kigger på vores scoringssystem, siger den danske landstræner.

Kenneth Jonassen forstår ikke, hvorfor man insisterer på at gøre kampene kortere.

- Der er ingen tvivl om, at kampene bliver kortere, hvilket åbenbart er en af de ting, forbundet prioriterer, da de mener, vi spiller for lange kampe, siger Jonassen og fortsætter:

- Badminton handler også om udholdenhed, ens strategiske evner og om at bruge sine kræfter på de rette tidspunkter. Det kan man i dag, men det er jeg bange for, at man udelukker nu, hvor det kun skal handle om, at det skal gå hurtigt, og at der skal være korte dueller og kort tid mellem hver duel.

- Man kan ikke ændre alt det her, uden at det får en konsekvens. Vi kommer til at se kampe, der varer i maximalt 15-20 minutter, og så er spørgsmålet, om dét er superinteressant.

Professionelle dommere

Kenneth Jonassen mener, at man sagtens kan optimere spillet uden at lave så drastiske ændringer.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at det er scoring og coaching, der får skylden for det her. Der er andre parametre, man også kan se på, siger han og uddyber:

- I dag opretholder dommerne ikke intervallængden mellem duellerne ret godt, men tillader mere coaching, hvilket så får skylden for, at det tager lang tid mellem hver duel. Det kan, mener jeg, en dommer sagtens styre under kampen, siger landstræneren.

- Jeg synes, at en af de vigtigste parametre er, at der kommer professionelle dommer-teams, der styrer turneringerne, så de kan sætte den rette standard. Det kan man gøre i stedet for at lave nye regler og samtidig opretholde det nuværende system.

Forslaget skal godkendes på en generalforsamling i maj.

Facebook
Twitter