Badmintonpar: Det giver ro på banen, at vi ikke længere skjuler vores forhold

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er glade for, at de i oktober sidste år fortalte hele verden om deres kæresteforhold.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen har været kærester siden 2009.

På banen er de Danmarks bedste. Men udenfor banen er de også gode for hinanden.

De to badmintonspillere Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen danner nemlig også par i det private.

Men det krævede mange overvejelser, før Danmarks bedste damedouble i efteråret sidste år fortalte hele verden, at de var kærester.

For homoseksualitet kan udgøre en sikkerhedsrisiko i nogle lande.

- Kort tid efter skulle vi besøge de første lande i Asien, og der var vi begge to lidt spændte. Der skulle vi lige se det an, hvordan det blev taget imod. Eller om der overhovedet var noget, der var anderledes, fortæller Christinna Pedersen.

- Men der har absolut intet været. Vi har besøgt en del muslimske lande allerede, og vi får nærmest kun positive tilbagemeldinger. I starten spekulerede vi ellers meget på, om vi skulle tage lidt mindre skridt, men der har slet ingenting været. Det er helt vildt fedt, at vi kan mærke, at vi fortsat bare er anerkendt for vores badmintonspil, fortsætter hun.

Har givet ro i maven

De positive tilbagemeldinger betyder, at Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er meget glade for, at de sidste år traf beslutningen om at være åbne omkring deres forhold udenfor banen.

- Det har givet en større ro, at vi ikke længere behøver have en facade på i nogle situationer. Det har gjort det lidt nemmere. Og det er selvfølgelig også noget af det, der gør, at vi præsterer rigtig godt. Den overbevisning har vi altid haft: Man skal have det godt udenfor banen, før det går godt inde på banen. Derfor er det hele måske bare blevet forstærket, fortæller Kamilla Rytter Juhl med henvisning til den flotte sejr ved All England for to uger siden, der var damedoublens første ved den store turnering i Birmingham.

Du kan se hele indslaget med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen i Fodboldmagasinet ved at følge linket her.

Facebook
Twitter