Badmintonstjerner risikerer at blive smidt af landsholdet

Fem af dansk badmintons største profiler ligger i sponsorkonflikt med forbundet.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen med deres egen kagesponsor på maven. (Foto: Lars Ronbog © Getty Images)

Der er i bogstaveligste forstand gået kage i forholdet mellem fem af landets bedste badmintonspillere og det nationale badmintonforbund, Badminton Danmark.

Når Danmark i næste måned spiller VM for hold, Sudirman Cup, i Kina, risikerer det at blive uden profilerne Kamilla Rytter Juhl, Christinna Pedersen, Carsten Mogensen, Mathias Boe og Joachim Fischer.

Forklaringen er, at Badminton Danmark har fået et kagefirma som ny sponsor. De er konkurrerende virksomhed til et andet kagefirma, der allerede sponsorerer de fem spillere, som derfor ikke ønsker at optræde med landsholdssponsorens logo på maven under VM.

- Vi vil allerhelst stille op for Danmark. Men vi kan ikke gå imod vores personlige sponsor og spille med en så konkurrerende virksomhed på maven. Derfor bliver vi nødt til at spille med en blank trøje.

- Lige nu er meldingerne ikke positive fra forbundet. De vil have, at vi spiller med logoet, siger Kamilla Rytter Juhl til DR Sporten.

Risikerer vidtrækkende konsekvenser

Fredag formiddag mødtes spillerne for at komme med et nyt udspil til en løsning med forbundet, inden det er planen, at landsholdet rejser til Kina den 7. maj.

- Vi er kommet med et forslag om, vi betaler en økonomisk kompensation for at være en del af Sudirman Cup-holdet og får lov at spille med blank trøje, fortæller Kamilla Rytter Juhl.

I værste fald risikerer konflikten ikke blot at få konsekvenser i forhold til det kommende VM for hold men helt at koste spillerne pladsen på landsholdet. Dermed vil de heller ikke kunne stille op til individuelle VM og EM, mens OL muligvis også vil være i fare.

- Vi er klar over, det er det, der kan ske, hvis forbundet er virkelig sort-hvide og ikke vil have, vi går imod den aftale, de har lavet.

- Vi synes selvfølgelig det er en rigtig uheldig situation, at forbundet har lavet en sponsoraftale med nærmest det eneste firma i hele verden, som det ikke måtte være i forhold til at konkurrere med vores nuværende sponsor. Det var en situation, vi ikke i vores vildeste fantasi havde troet ville opstå, siger Kamilla Rytter Juhl.

Danmark har en bronzemedajle at forsvare fra seneste udgave af Sudirman Cup i 2013.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter