Blichfeldt sikrer dansk deltagelse i badmintonfinale

Mia Blichfeldt vandt overbevisende over Evgeniya Kosetskaya og møder brite i European Games-finale.

Badmintonspilleren Mia Blichfeldt sørgede lørdag eftermiddag for, at der søndag er dansk deltagelse i damesinglefinalen i European Games.

Egentlig var der lagt op til en ren dansk finale, da Blichfeldt er andenseedet, og Line Kjærsfeldt er topseedet, men sidstnævnte tabte tidligere lørdag sin semifinale til briten Kirsty Gilmour i tre sæt.

Kort efter gjorde Blichfeldt sin entre på banen, og hun sejrede overbevisende i sin semifinale med cifrene 21-14, 21-11 over russeren Evgeniya Kosetskaya, der er fjerdeseedet.

Russeren fik lov til at lege med i første sæts indledning, men så tog den tydeligvis målrettede Blichfeldt initiativet og drev modstanderen rundt på banen.

Hør Mia Blichfeldt i interviewet fortælle om, at hun er overrasket over at være nået til finalen ved European Games.

Føringen voksede gradvist, og sættets spænding forduftede. Blichfeldt missede lige et par sætbolde, inden 21-14 var sikret.

I arenaen, hvor omtrent en tredjedel af tilskuerpladserne var besat, formede andet sæt sig meget som det første.

Russeren kom foran 6-4, men Blichfeldt overtog styringen og vendte stillingen til 11-6 i eget favør.

Herfra forblev det ensidigt. Danskeren kontrollerede spillet frem mod sætsejren på 21-11, og dermed er hun som minimum sikret en sølvmedalje.

Søndag klokken 13 dansk tid gælder det så finalen mod skotten Kirsty Gilmour, der i Minsk stiller op for Storbritannien.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter