Boe og Mogensen booker plads i semifinale

Herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen vandt for anden dag i træk og er allerede klar til semifinalen.

Mathias Boe (tv) og Carsten Mogensen er klar til semifinalen. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

To gange tidligere i år havde herredoublen med Mathias Boe og Carsten Mogensen tabt til Jhe-Huei Lee og Yang Lee fra Taiwan.

Men i danskernes anden gruppekamp i sæsonfinalen i Dubai lykkedes det at besejre duoen fra Taiwan med 21-14, 21-19.

Med sejren er Danmarks bedste herredouble allerede sikker på at gå videre til semifinalerne, som spilles lørdag.

- Vi havde tabt til dem de seneste to gange, og de er ubehagelige at spille mod. De er gode til at stresse os. Det gjorde de især i slutningen af andet sæt, siger Mathias Boe til TV2 Sport.

- Det var en god sejr. Hvis man ikke er på 100 procent, så kan man ikke slå dem. Det gælder om at holde konceptet mod dem og ikke give dem noget fart, siger han.

En anden dansk herredouble var også i aktion torsdag. Her vandt Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding med 21-14, 21-13 over kineserne Junhui Li og Yuchen Liu.

Dermed har Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding fortsat mulighed for at gå videre i turneringen. Danskerne tabte deres første gruppekamp.

Damedoublen Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl avancerede senere torsdag også til semifinalerne efter to sejre i to kampe i gruppespillet.

Torsdag blev det til dansk sejr på 20-22, 21-13, 21-17 over Ya Ching Hsu og Jung Wu Ti fra Taiwan. Danskerne måtte kæmpe mere for sejren end forventet.

- Det er det, der sker, når man møder nogen, man ikke kender. Vi fik heldigvis styr på dem.

- Det er dejligt at være i semifinalen. Det er mere, end jeg havde turde håbe på, siger Kamilla Rytter Juhl til TV2 Sport.

De sidste gruppekampe spilles fredag, mens der er semifinaler i Dubai lørdag.

/ritzau/