Brandvarm dansk badmintonspiller møder verdensmesteren

Rasmus Gemke skal lære af verdens bedste badmintonspillere ved Japan Open, forklarer landstræner Kenneth Jonassen.

Rasmus Gemke vandt for nylig turneringen Spain Masters. Danskeren er i denne uge i aktion i Japan Open. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Rasmus Gemke kan være det nyeste skud på stammen af en lang række danske badmintonstjerner.

Han var fra begyndelsen af 2018 nummer 43 på verdensranglisten, men siden er det kun gået opad listen for danskeren, der nu er nummer 23 i verden.

Landstræner Kenneth Jonassen ser et stort potentiale i Rasmus Gemke og forklarer, at de følger en klar plan for hans udvikling.

- Rasmus Gemke har været inde i en meget positiv udvikling. Vi har lagt en plan fra begyndelsen af året, som handler om, at han skal ud og prøve at deltage i de store turneringer. Det er gået rigtig fornuftigt, siger Kenneth Jonassen.

Skal testes mod de bedste

For nylig vandt den 21-årige aarhusianer Spain Masters i Barcelona, og i denne uge spiller han i Japan Open. Turneringen i Japan bliver dog en noget anden størrelse for Rasmus Gemke end Spain Masters, vurderer Kenneth Jonassen.

- Japan Open er traditionen tro en stærkt besat turnering, og alle de bedste i verden er med. Det er på bagkanten af et VM, så det bliver ganske interessant at se, hvor spillerne står. De har alle været hjemme og haft noget ferie, siger cheflandstræneren.

Landstræneren forklarer, at det er positivt, at Gemke er med til en af de helt store turneringer, da han i Japan får mulighed for at måle sig med de bedste spillere i verden.

- Rasmus Gemke har ikke mødt mange af de helt store navne endnu, siger Kenneth Jonassen.

- En del af hans udvikling er, når han møder de bedste spillere, at finde ud af, hvad han skal hjem og arbejde på. Nu er det første gang, at han er ude til de store turneringer, og det betyder ret meget for planlægningen af hans videre udvikling.

Superstjerne venter

Netop en af de bedste spillere venter Rasmus Gemke i anden runde af Japan Open, hvor den japanske verdensmester Kento Momota er modstanderen.

Selvom Gemke på nuværende tidspunkt nok ikke skal regne med at slå Kento Momota, så vurderer Kenneth Jonassen, at Gemke i fremtiden kan blive en badmintonstjerne.

- Rasmus Gemke har et rigtig godt talent, både rent badmintonmæssigt, men også til at udvikle sig. Så kan det godt være, at det ikke altid ser lige godt ud rent teknisk, men han laver ganske få fejl, og han er svær at score point på, så hvis han bliver ved med at udvikle sig, så tror jeg på, at han kan gå rigtig langt, siger Kenneth Jonassen.

- Hvad det så bliver til i sidste ende, må tiden jo vise, men han har stort potentiale.

Mange danskere på banen

Der er et bredt hold af danskere med i Japan Open, der begyndte natten til tirsdag. Singlerne Anders Antonsen, Hans-Kristian Vittinghus og Mia Blichfeldt tabte alle i første runde. Niclas Nøhr og Sara Thygesen tabte ligeledes i første runde i mixed double.

Viktor Axelsen og Rasmus Gemke er videre til anden runde. Axelsen, der vandt turneringen sidste år, møder vinderen af mødet mellem Lee Cheuk Yiu og Kenta Nishimoto. Rasmus Gemke skal møde Kento Momota.

De fire doubler med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen, Mathias Boe og Carsten Mogensen, Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen, samt Mads Kolding og Mads Conrad-Petersen har ikke spillet deres første kampe endnu.

FacebookTwitter