Comeback-Carsten tager fire år mere

Carsten Mogensen kæmpede sig tilbage fra en hjerneblødning og blev mirakuløst klar til OL i Rio. Nu drømmer han om OL i Tokyo om fire år.

Hør hele interviewet med Carsten Mogensen her.

Da Carsten Mogensen faldt om på et hotelværelse i Rusland i februar havde de færreste forestillet sig, at han ville vende tilbage til badmintonverdenen. Men det gjorde han.

Bare seks måneder efter han fik en hjerneblødning, stod han på badmintonbanen med sin makker Mathias Boe til OL i Rio.

- Det var mit livs vigtigste kamp. En badmintonkamp kan slet ikke måle sig med at blive lagt ned og kæmpe mod døden. Det var den største kamp for mig. Den kamp vandt jeg, jeg kom med til OL og jeg beviste jeg var i god form, selvom det ikke blev til en medalje, siger Carsten Mogensen til DR.

I Rio blev det til et tidligt exit. Men det vil Mogensen have revanche for ved OL i Tokyo om fire år.

- Man ved ikke, hvad der sker i ens liv. Det lærte jeg i Rusland. Jeg har stadig blod på tanden og vil blive bedre end jeg var før. Mathias og jeg spiller videre, siger Carsten Mogensen.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg i hvert fald tager fire år mere. Jeg vil have en chance mere i Tokyo, siger han.

Største sejr at komme tilbage

​​Carsten Mogensen og Mathias Boe vandt sølv ved OL i London, og derfor var deres egne forventninger til Rio høje. Siden Mogensen kom tilbage har det meste handlet om OL.

- Det var den største sejr at komme tilbage, men vi er begge skuffede over ikke at få medalje, siger Carsten Mogensen.

- Men det var også rart at komme hjem og bearbejde de ting, jeg stadig tænker på og bearbejde skuffelsen over ikke at få en medalje. Jeg er bare glad for at være i live, siger Carsten Mogensen.