Coronakaos ved All England: Indonesien må forlade turneringen

Den indonesiske badmintontrup er trukket ud af All England, efter person fra deres fly var smittet med corona.

Verdensranglistens nummer et i herredouble, indonesiske Marcus Fernaldi Gideon (til venstre) og Kevin Sanjaya Sukamuljo må forlade All England sammen med resten af den indonesiske trup. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Corona har i den grad sat sit præg på begyndelsen af den prestigefyldte badmintonturnering All England.

Op til turneringsstart måtte store badmintonnationer som Kina, Taiwan og Hong Kong melde fra, da rejserestriktioner umuliggjorde deltagelsen.

Tirsdag var corona tæt på at koste de danske spilleres deltagelse ved turneringen, da en træner fra den danske delegation blev testet positiv.

Onsdag kom det dog frem, at resultatet var falsk positiv, og de danske spillere kunne dermed fatte ketcherne og stille til start, da turneringen begyndte onsdag.

Det samme kunne de indonesiske badmintonspillere, der havde kampe i første runde.

Men...

Det blev også endestationen for samtlige indonesere ved dette års All England. Torsdag har Det Internationale Badmintonforbund, BWF, nemlig udelukket de indonesiske spillere fra turneringen.

Udelukkelsen skyldes, at spillerne ankom til England med et fly, hvor der ombord var en person smittet med corona. Det oplyser BWF på deres hjemmeside.

- I overensstemmelse med den britiske regerings krav skal hele holdet gå i selvisolation i ti dage fra den dato, som de opholdt sig i flyet, efter at en person, som rejste med flyet, er blevet testet positiv for covid-19, skriver BWF.

Chokerede indonesiske stjerner

Udelukkelsen har efterladt de indonesiske spillere med en undren, og flere af dem har udtrykt sig kritisk over for beslutningen på de sociale medier.

- Vi er chokerede over her til aften at høre nyhederne om, at vi er blevet udelukket fra All England. Før flyturen blev alle på det indonesiske hold testet negative, og vi er alle sammen blevet testet igen, efter at vi nåede frem til hotellet, skriver herredoublespilleren Marcus Gideon på Instagram.

- Hvis der er strikse regler for at komme ind i Storbritannien, skulle BWF have etableret en boble for at garantere vores sikkerhed.

Marcus Fernaldi Gideon og Kevin Sanjaya Sukamuljo var topseedet ved årets All England. I 2020 var de i finalen, men tabte til et japansk par. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Udelukkelsen betyder, at alle tilbageværende indonesiske spillere trækkes ud af turneringen, og at de kampe de skulle have deltaget i vindes af modstanderen. Følgende indonesiske spillere forlader turneringen.

  • Marcus Gideon/Kevin Sukamuljo - herredouble (Seeded som nummer 1)

  • Fajar Alfian/Muhammad Ardianto - herredouble (2)

  • Mohammed Ahsan/Hendra Setiawan - herredouble (7)

  • Anthony Ginting - herresingle (5)

  • Jonatan Christie - herresingle (7)

  • Greysia Polii/Apriyani Rahayu - damedouble (6)

  • Praveen Jordan/Melati Oktavianti - mixeddouble (4)

'Ligesom All England er specielt for os danskere, så gælder det samme i Indonesien, og det er ekstremt synd, at de må sidde i karantæne nu i stedet for at spille badminton' siger Hans Kristian Vittinghus. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

En decimeret turnering

All England er rangeret som en super 1000-turnering, der er badmintonsportens største turneringer, og samtidig er det en af de mest prestigefyldte turneringer på badmintonkalenderen.

Men årets udgave er en decimeret en af slagsen, da flere asiatiske topnationer ikke stiller til start.

Derfor ærgrer den indonesiske udelukkelse også den danske badmintonspiller Hans Kristian Vittinghus, der torsdag spiller kamp i turneringens anden runde.

- Det er bestemt rigtig, rigtig skidt for sporten, at et af de helt store lande i Indonesien ryger ud. Men først og fremmest er det synd for spillerne. Ligesom All England er specielt for os danskere, så gælder det samme i Indonesien, og det er ekstremt synd, at de må sidde i karantæne nu i stedet for at spille badminton, siger Vittinghus til TV 2 Sport.

Fordi mange af de store asiatiske nationer ikke er med, stiller Danmark med rekordmange deltagere ved årets ALL England, hvor knap 40 danskere var med da turneringen begyndte onsdag.

All England spilles fra onsdag den 17. til søndag den 21. marts.

FacebookTwitter