Cruiser Danmark EM hjem for fjerde gang i streg? 'Det kan sagtens gå galt'

Det danske badmintonlandshold spiller fredag semifinale ved EM for mixed hold i Finland.

Mixed doublen Mathias Christiansen og Alexandra Bøje vandt deres kamp mod finnerne Jesper Paul og Inalotta Suutarinen i gruppespillets første kamp. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Det kan næsten ikke gå galt.

Det er i hvert fald følelsen, inden det danske badmintonhold fredag klokken 17 spiller semifinale ved EM for mixede hold.

De danske badmintonspillere har nemlig vundet EM for mixed hold de seneste tre gange i 2019, 2017 og 2015. Danmark er tilmed den nation, der med sine i alt 17 sejre har vundet EM for mixede hold flest gange.

Så er statistikkerne på plads. Det samme er forventningen om dansk guld.

For hvad er det lige med det danske hold og EM?

Mathias Christiansen, der spillede mixed double med Alexandra Bøje i den første gruppekamp mod Finland, var senest med til at vinde EM for mixede hold i 2019. Ifølge ham så hænger Danmark og EM bare sammen.

- Vi har vundet det stort set hver gang, det er blevet afholdt de sidste mange år. Det har lidt været en selvfølge, at Danmark oftest har løbet med sejren. Vi er altid relativt store favoritter, når vi tager afsted, siger Mathias Christensen.

Han ser det selv som et privilegie, at der er så store forventninger til det danske hold, når det tropper op til EM.

- Vi ser det som et privilegie, at vi er favoritter, fordi vi har så stærkt et hold. De andre nationer vil så gerne slå os, fordi det er så sjældent, det sker for dem.

- Det er klart, at når Danmark har vundet så mange gange, så bliver det lidt en fiasko, når vi ikke vinder, og det er egentlig også okay. Vi er den stærkeste nation, og vi er her for at vinde, siger Mathias Christiansen inden semifinalemødet med Tyskland.

Mixed doublen Mathias Christiansen og Alexandra Bøje vandt deres kamp mod finnerne Jesper Paul og Inalotta Suutarinen i gruppespillets første kamp. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Gensyn med Tyskland

Det bliver et glædeligt gensyn med tyskerne, som Danmark vandt 3-2 over i onsdagens gruppekamp. Tyskerne var også modstanderne i EM-finalen for to år siden, som Danmark dengang vandt ganske sikkert 3-0.

Men selvom de to hold burde kende hinanden efter kun to dages mellemrum mellem de to møder, så bliver det et helt andet møde ifølge Mathias Christiansen.

- Hvis man kigger rent verdensranglistemæssigt, så sparrede begge hold nogle spillere. Det er en hel anden kamp i dag. Vi kan ikke bruge kampen mod Tyskland til forfærdeligt meget.

- Det kan sagtens gå galt. De har en topklasse mixed double og herredouble. Det er faktisk kun herresinglen, hvor vi er store favoritter. Vi har stor tro på egne evner og stor tro på, at hvis vi rammer noget nær vores bedste, så er det også nok til at slå dem, siger han.

Den danske landstræner, Jakob Høi, mener også, at det bliver en helt anden kamp mod Tyskland, end den holdene spillede i onsdags.

- Jeg tror, at de kommer til at stille stærkest op, og det kan gå hen og blive en helt åben kamp. Så det bliver spændende at se, hvordan det ender, siger Jakob Høi i en pressemeddelelse.

Og så tilbage til det der med favoritværdigheden. For med så mange sejre, så kunne man måske godt forestille sig, at holdet satte kampene på fartpilot. Eller hvad, Mathias Christiansen?

- Det er bestemt ikke en sovepude. Jeg synes, at holdet er rigtig gode til at tage det dybt seriøst og især i år, hvor mange af de andre nationer har rigtig stærke spillere med. Nu møder vi Tyskland i dag, og spiller vi ikke på højeste klinge, så kommer vi til at tabe.

- Men personligt ville det være en skuffelse, hvis vi ikke vinder.

Danmark spiller semifinale ved EM for mixed hold mod Tyskland klokken 17.00 - du kan se kampen på TV2 Sport. I den anden semifinale mødes Frankrig og Rusland.

FacebookTwitter