Danmark bliver vært for VM i badminton

Danmark vandt natten til fredag værtsskabet for VM i 2014 i en budrunde på New Zealand.

Viktor Axelsen vil i 2014 være 20 år og en mulig dansk medaljevinder. (Foto: Toshifumi Kitamura © Scanpix)

For fjerde gange i badmintonhistorien skal Danmark være vært for VM. Det besluttede det Internationale Badminton Forbund (BWF) natten til fredag på et møde på New Zealand.

Danmark havde ansøgt om at afholde VM i både 2013 og 2014 og endte med at få tildelt værtsskabet i 2014 i konkurrence med Kina og Macau. Til den tid vil Danmark være det land, der har afholdt VM flest gange.

- Jeg er utrolig stolt over, at vi nu får mulighed for at arrangere en så stor begivenhed. Vores spillere får nu meget bedre chancer for at vinde de eftertragtede VM-medaljer, og jeg er ikke i tvivl om, at et VM på hjemmebane også vil løfte dansk badminton samlet set, jubler Charlotte Malmroes, der er direktør i Badminton Danmark.

Det store mesterskab bliver afholdt i Ballerup Super Arena, og det er intentionen at afholde en række side-events, så det bliver bredt ud over hele hovedstadsområdet.

- VM i badminton 2014 bliver endnu en stor, international sportsbegivenhed, hvor vi kan fortsætte den folkefest, som vi skabte omkring VM i landevejscykling. Det bekræfter, at København er en by, hvor arrangører prioriterer at lægge store, internationale begivenheder – denne gang VM i badminton, siger Københavns Overborgmester Frank Jensen (S).

Danmark har tidligere afholdt VM i 1983 (guld til Steen Fladberg og Jesper Helledie i double), 1991 og 1999 (guld til Camilla Martin i single).

Facebook
Twitter